Rettenetesen irigy vagyok egy ismerősömre aki most lett anya. Mit kezdjek ezzel az érzéssel?
Szereto mellett?
Az aztan szep …
Mert akkor ezért boldog: van a szerelmétől egy gyereke, akit a mit sem sejtő férje fog felnevelni.
Akkor majd kicsit lefelé fog görbülni a szája, ha 5-10 év múlva egy véletlen folytán megtudja a családja az igazságot.
Nekem is voltak anno ilyen versenyszülő vagy versenyházasodó osztálytársaim... Magyarul akik szerint minél előbb megházasodott valaki vagy szült gyereket a korosztályából, az annál jobb, és ők erre törekedtek....
Nos, jó sok édibédi házasság válással végződött, az egyedülálló anyukákról nem is beszélve, amik aztán puzzléztak maguknak újabb családot... áhh, semmi értelme rohanni, de másokhoz hasonlítgatni a saját tök más helyzetünket sem...
Ha az észérvek után is irigy vagy, akkor inkább az irigység lélektanával foglalkozz.
Nehéz életem volt, de irigy soha nem voltam. Tettem a dolgom haladtam előre, elértem amit akartam és 3an is bevallották h irigyek az elért dolgaimra. Utána olvastam ennek a pszichológiájának mert annyira ledöbbentett, hogy barátok és testvér így érez. Igazából nem tudom az okát, féltékeny sem tudok lenni. Irigy sem. Valahogy az jut inkább eszembe, hogy ha neki sikerült nekem is fog és ettől izgatott leszek de ez pozitív érzés nekem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!