Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Rettenetesen irigy vagyok egy...

Rettenetesen irigy vagyok egy ismerősömre aki most lett anya. Mit kezdjek ezzel az érzéssel?

Figyelt kérdés
Van egy ismerősöm, nem volt tökéletes házassága, szeretőt tartott a férje mellett mégis végül gyermekük lett és most annyira kiegyensúlyozottnak látom, aki boldog és kicsattan ettől a boldogságtól. Olyan igazi anyának tűnik aki mindig is erre volt beprogramozva és nagyon jó anyának tűnik. Nem tudom miért kínoz a sárga irigység de ez annyira rossz nekem. Én nem akarok irigy lenni senkire sem. Nekem nem ilyen egyszerű sajnos,pcos betegségem van és még nem állok úgy,hogy gyermekem lehessen karrier szempontjából sem. Most kezdtem egy új munkahelyen ezért itt mielőtt gyesre mennék dolgozni kellene legalább egy évet. Decemberben fogok diplomázni, és jelenleg még kész sincs a saját lakásunk. Miért érzem ezt és hogyan szabadulhatnék meg ettől az érzéstől? Senkitől sem szeretném irigyelni a boldogságát. 😟 27 éves nő vagyok..

2023. jan. 30. 01:24
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
56%
Gondolj bele, hogy mennyit fog a pulyával vesződni, ha az serdülő lesz, és agresszív állta lesz. Na, emiatt sem érdemes irigynek lenni.
2023. jan. 30. 06:57
 12/19 anonim ***** válasza:
71%
Komolyan ekkora baj van a világgal és az emberekkel hogy egy ilyen élethelyzetre irigykednek? Úristen... 🤦
2023. jan. 30. 06:59
 13/19 anonim ***** válasza:
90%

Az irigység rajta van az érzések listáján, nagyon jól megfogható, jogos érzés. Megmutatja mire vágyunk. Amiért lehet tenni.

Nézd meg az érzés mögötti szükségletet. Mire van szükséged? Elfogadásra, mint ahogy azt a nőt is elfogadják? Hibáival együtt? Gyermekre, családra, boldogságra? Mint ahogy a nő is boldog?

2023. jan. 30. 08:49
 14/19 anonim ***** válasza:
76%
Erre azèrt nem lennek irigy... Pedig szeretnènk babát... (Nem, mi sem fogjuk igènybe venni a szerető szolgálatait☝️)
2023. jan. 30. 09:08
 15/19 A kérdező kommentje:
Nagyon jókat írtok főleg a 13#as válaszoló mondatai fogtak meg nagyon. Szinte teljes mértékben leírtad amit érzek azthiszem. Igen talán ezt irigylem a legjobban,hogy ezt a lányt mennyire szereti a férje. Ismerem őket már vagy tíz éve együtt vannak, és a lánynak szinte a legeleje óta mindig voltak a pasi mellett más férfi is az életében, ez ilyen nyílt városi titok volt. Még az esküvője napján is találkozott az aktuális szeretőjével mielőtt igent mondott. A pasi mindent megbocsájtott. Legalább 6 pasival volt ezalatt a tíz év alatt a párja mellett és mindvégig elnézte neki ez a srác,mindent. Mert nagyon szerette, és úgy érzem én akármilyen is legyek, akármilyen hűséges és becsületes engem soha nem fog senki ennyire szeretni. Valószínűleg a baba már csak hab a tortán mármint,hogy ez is megadatott nekik. Fura érzés, szégyenlem magam emiatt
2023. jan. 30. 09:29
 16/19 anonim ***** válasza:
46%

Coach-nak tanulok, megpróbálok a dolgok mögé belátni. Óriási munka. A többi válaszolónak könnyebb csak a megcsalást látni, azzal nincs munka. Leírni, hogy erre ne legyél irigy. Tét nélküli beírás. Nincs semmi baj ezekkel a válaszokkal sem, mert jogosak, de a te alap problémádat nem fogják megoldani.

Van valaki, akivel ezeket az érzeseket át tudod beszélni őszintén?

Mi miatt lehet, hogy nem tartod magad alkalmasnak arra, hogy szeressenek? Családodban mindig elvárás volt? Bármit tettél szívvel, lélekkel, sosem volt elég mondjuk a szüleidnek?

2023. jan. 30. 09:46
 17/19 anonim ***** válasza:
63%
Magyar vagy. Azok ilyenek.
2023. jan. 30. 10:10
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

15-re:

Hát, én az ilyen embert nem irigylem.

Azokat irigylem, de a szó legjobb értelmében, ahol férj és feleség sok év után is szeretettel néz egymásra, szeretettel fogják meg egymás kezét. Közösen nevelik gyerekeiket. És nem úgy élnek, hogy az egyik bármit megtehet, a másik mindent elvisel tőle. Ez két, lelkileg torz ember kapcsolata. Az is torz lelkű, aki keresztbe-hosszába csalja a párját (hogy még az esküvője napján is a szeretőjéhez megy, attól leesett az állam). De az is, aki mindezt elnézi neki.

Számomra az az irigylésre méltó kapcsolat, ahol két ember összetart, tiszteli, becsüli egymást, és senki nem tud közéjük állni.

A saját gyerek valóban egy klassz dolog. De azért neked sem reménytelen. És ha te egy boldog, összetartó kapcsolatba szülöd majd, akkor neked sokkal jobb lesz - és a te gyerekednek is. A kisgyerek mindent megérez, és mindent lereagál a viselkedésével, azt is, amiről tudatosan sejtelme sincs.

2023. jan. 30. 12:26
 19/19 anonim ***** válasza:
Most boldog. Lesz nagy pofáraesés. Fog még neked is sírni.
2023. jan. 31. 00:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!