Tényleg kiöntitek a bekevert, tápszert, ha megmarad?
Kezdettől fogva úgy csináltam, hogy ha maradt tápi, a következő alkalomnál kivettem a hűtőből, és megmelegítettem. A kórházban is így csinálják. Egyébként a mai napig így teszek, most már tejitallal: elkészítek egy adagot este, ha marad, irány a hűtő, és reggel hozzárakok még vizet, meglangyosítom, hozzáteszem a port, és megissza. 13 hónapos, soha semmi baja nem volt ebből.
Irgalmatlan mennyiséget önthettem volna ki 1 év alatt, és nem vagyok a saját pénztárcám ellensége...
Igen, nekem is ez volt elgondolkodtató, hogy a kórházban, ahol még csak nem is teljesen érett vagy egészséges csecsemőknek adják, ezt meg merik csinálni több éve és nem volt belőle gond, akkor én a 9 hónapos hihetetlenül erős, érett babámnak (aki a 42, hétre született)miért ne csinálhatnám meg. 8 hós koráig anyatejes volt, elválasztotta magát, szereti a tápit, de sokszor belealszik este. Egy hónap alatt már kb. 3000 ft-ot öntöttem ki.
Azt nem tudom, hogy a kórházban a megmaradt tápszert is újramelegítik, ha nem eszi meg a baba, vagy csak az előre elkészítettet melegítik. Bár nem hiszem, hogyha megmarad, akkor kiöntenék:((
A kórházban ha maradt, akkor azt én öntöttem ki, nem vittem vissza a csecsemőosztályra.
Nyugodtan tedd be a maradékot a hűtőbe, semmi baja nem lesz tőle.
Akkor lehetne gond belőle, ha szobahőmérsékleten elöl hagynád órákig.
A tej sem romlik meg a hűtőben több napon keresztül, és a tápszerpor is tehéntejből készül...
Én is születése óta nem öntöm ki a megmaradt tápszert,most már tejitalt,hanem lehütöm ami megmaradt,ugy,h hideg vizet engedek egy tálba és abba teszem bele az üveget,gyorsan lehül aztán jól lezárom és mehet a hütöbe,és következö etetésre odaadom.
Soha semmi baja nem volt.
És tényleg ahol én szültem ott is igy csinálták a csecsemösök,h elöre megcsinálták és csak melegitették a mikróba. :)
Azért mondják, hogy ki kell borítani, mert amikor eszik a nyállal keveredett tápszer visszafolyik és így már ne adjuk oda a babáknak.
Ha kezdődő gombája van, ami sokszor előfordul, nehezebb kikezelni, ha az ASnyuka nem tudja, hogy amiatt lehet, hogy visszafolyik a nyála a cumisüvegbe.
Ha a gomba elhatalmasodik, a nyelőcsövén leterjed a gyomrába és hasfájós lesz a baba, a feneke teljesen kiömlik.
De, ha figyeled mindig a száját és minden oké, szerintem ne öntsd ki.
Én sem öntöm ki amúgy :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!