Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha nem eszik meg a baba az...

Ha nem eszik meg a baba az összes tápszert az üvegből, kiöntitek, vagy beteszitek a hűtőbe? Nestlé Beba tápszert használunk.

Figyelt kérdés
2 hós a leányzó, eddig cici+tápszer volt, sajna előbbit már nem kéri, valamennyit tudok még fejni, de nem sokat. A tápszeres doboz szerint napi 5-ször 150 ml-t eszik a két hós baba, a miénk kis súllyal született és nem olvasta a dobozt. :) Van, amikor 80-90 ml-t eszik, máskor többet, vagy kevesebbet. Ezért sose tudjuk mennyi kerüljön az üvegbe, az se jó, ha éhes még és után kell töltögetni, ha meg marad benne 30-40 ml azt öntsük ki? Így meg picit pazarlás. A hűtőben 2-3 órát el van a maradék, vagy mivel már beleevett a nyála miatt a bacik belemennek és már nem jó neki odaadni?
2011. jún. 18. 11:19
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
85%

Én mindig frissen adtam neki a tápszert!

Amúgy be fog állni szerintem a rendszer idővel. Az elején nálunk is volt pazarlás, mert nem tudtuk mennyit is igényel, de aztán elkezdtem írni, hogy melyik etetéskor, mennyit eszik, és utána a feljegyzéseim alapján napok múlva már megláttam benne némi rendszert. Ő pl. reggelente többet evett, este már kevesebbet, így reggel több tápszert csináltam, este kevesebbet. S így kevesebbet is pazaroltunk.

2011. jún. 18. 11:24
 2/11 anonim ***** válasza:
71%
Amibe mar beleivott azt nem jo sokaig tartani , inkabb ontsd ki mint baja legyen tole, nem az a 30 ml tapszer fog ki rajtad :P .A lanyom sem olvasta amit a dobozon ir, elvileg mar 250 mlt kene egyen megis csak 150et eszik. Mindig is kevesebbet evett mint ir a dobozon, csinalj egyszerre csak mondjuk 90 mlt.
2011. jún. 18. 11:34
 3/11 anonim ***** válasza:
85%

lefolyó. a nyáltól hamar megromlik.

csináld meg az adott mennyiséget, felét tedd a hűtőbe, másikat add oda neki. ha kér még, vedd ki a hűtőből

2011. jún. 18. 13:07
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Az én babám sem olvassa a dobozt. :)

180 ml-t kellene ennie, most pattintott be 240 ml-t. :D

Ha nem eszik sokat én a következő etetésig simán berakom a hűtőbe és melegítem. Semmi baja sincs. Szobahőmérsékleten, melegítve (cumisüveg melegítőben, állandó magas hőmérsékleten) nem tárolom, csak hűtőben. Ha azt újramelegítettet nem eszi meg, akkor már kiöntöm.

2011. jún. 18. 13:09
 5/11 anonim ***** válasza:
66%
Szintén Beba tápszer, 6 hós kora óta kapja, előtte cici volt. A maradék tápszert elrakom a hűtőbe, a kezdetektől így csinálom, és a következő étkezésnél adom oda. Egy éves elmúlt, soha nem volt semmi baja tőle. Ő még reggel és este kap tápszert, illetve ebéd után ha még éhes marad. Szóval van hogy a tápszer amit reggel 6-kor eszik, s marad, az esti fél 8-as vacsorakor kerül vissza a cumisüvegbe. Nem volt baja soha.
2011. jún. 18. 13:54
 6/11 anonim ***** válasza:
65%
Én mindig kiöntöttem, de mennyit, jézusom, aztán itt olvastam, hogy simán beteszik az anyukák a hűtőbe, és kipróbáltam. Amit este meghagyott, megkapta reggel, és fordítva. Soha semmi baja nem lett tőle. Milyen nyálról beszélünk? Azon a kicsi lyukon visszafolyik?
2011. jún. 18. 14:56
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszi a reagokat. 1-2-szer mi is tettük már vissza hűtőbe a maradékot, és még semmi baja nem volt a babának, még csak nem is hasfájós. Nem is jó, ha túlsterilizálunk mindent, honnan lesz ellenállása a szervezetének? Szóval akkor, ha sok marad, megy a hűtőbe, ha csak kevés, akkor azt úgyis kiöntjük.
2011. jún. 18. 16:44
 8/11 anonim ***** válasza:
rá van irva a tápszeres dobozra hogy ha már nem kel a babának akor ki kell önteni mert a tápszer nagyon hamar megromlik még a hűtöben is
2011. jún. 18. 19:55
 9/11 A kérdező kommentje:
Persze, hogy rá van írva, hiszen nekik az a céljuk, hogy sokat költs rá. :) Ettem én már lejárt pudingport is, és semmi bajom nem lett tőle. :)
2011. jún. 18. 20:13
 10/11 anonim ***** válasza:
Én azt találtam ki, hogy leveszem a tartozékokat (cumi, leszorítógyűrű, stb.) és azokat elmosogatom. Csak magát a cumisüveget teszem a hűtőbe benne a tápszerrel, alufóliával lefedve. 'Nyálkérdés" megoldva!:)))))))
2011. jún. 18. 22:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!