Akinek legyezett a kezével a babája, illetve motorozott a kezével (nyitogatta a tenyerét ki be) kiderult valami ebből kifolyólag?
Sziasztok, igen, tudom, hogy vannak fent ehhez hasonló kérdések, csak sajnos nem találtam sehol infót arról, hogy később abbahagyta e a baba vagy kiderult valamilyen betegség.
10 hónapos a kislányom, kB 5honapos koratol folyton jár a keze, de tényleg folyton, hacsak nem játszik velük, akkor vagy,, motorozik,, vagy legyez. Aggódom nem e neurológiai probléma, fél évesen voltunk neurológusnál, akkor ő nem mondott rá semmit (de tényleg, mondta hogy vannak ilyen babák kB ennyi volt, a szemkontaktus elégségesnek mondta) , legközelebb júliusban megyünk. Nagyon aggódom, szuletesetol gyenge a szemkontaktusa, viszont sok dologban nagyon ügyeske. KB elkonyvelhetem, hogy valami baj lesz, vagy van rá esély meg 10 hónaposan is, hogy koordinaltabb lesz a kezmozgasa (egyébként szépen fog csipeszfogassal, mutogat, papazik bár elég furcsán, de csinálja, úgyhogy tudja használni a kezeit). Köszönöm ha valaki válaszol, akinek csinálta a gyerkőce
Ezeket 1 éves korig,, kéne,, ugyh nagyon sok időtök van még!!!nyugii:)
A cofika az a copf :)
Szia. Ritkán járok a gyakori oldalán. Szerencséd van, pont most néztem be 😄
Vannak még furcsa mozgásai, amit néha észre veszek. Nem mindent tud stabilan megfogni. Elkapja aztán rángatja a kezét azzal a lendülettel száll is ki a kezéből. A tenyér nyitogatással kapcsolatban, én elvittem még akkor orvoshoz. Kikérdeztem ezekről a dolgokról. Olyan dolgokat mondott amitől megijedtem. (Hogy figyelgessem, mert most mutatkozik meg, hogy autista e? Meg áttért olyan dolgokra ami nem tartozott a kérdéseimhez.)
De amit biztosan mondott és normálisan válaszolt az az volt, hogy pont ez a kézmozgás ne zavarjon. Mert ez nem gond. Felfedezi magát.
Nem vagyok biztos benne, hogy teljesen értette mit szeretnék.
Szóval megevett az ideg. Aztán velünk egykorúval találkoztam, és pont így csinált. Nem szép ez, de kicsit megnyugodtam. A kislányod most milyen idő? Milyen jellegű mozgásai maradtak meg? Nálunk azért jórészt elmúlt. Remélem így is marad.
Nagyon szorítok nektek! Remélem minden rendben lesz.
Annyit még leírnék nyugtatás céljából, hogy unokanővérem lánya, kb ugyan ezeket csinálta amit le írtál, csak ő a nevére sose figyelt, és kb semmire. Nézett egy pontba és mosolyogni is néha láttuk csak. 2,5 éves koráig nem is beszélt egyáltalán. Imádtuk, de be kell vallanom nagyon furcsa volt. Most viszont 14 éves gyönyörű, borzasztóan értelmes és okos, osztályelső nagylány lett belőle, aki 3 nyelven beszél. De ezt anno senki se nézte ki belőle. Bizton állíthatom semmi baja! Rengeteg barátja van és egy életvidám lányka!
Szóval ne keseredj el! Minden gyerek más.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!