Akinek legyezett a kezével a babája, illetve motorozott a kezével (nyitogatta a tenyerét ki be) kiderult valami ebből kifolyólag?
Sziasztok, igen, tudom, hogy vannak fent ehhez hasonló kérdések, csak sajnos nem találtam sehol infót arról, hogy később abbahagyta e a baba vagy kiderult valamilyen betegség.
10 hónapos a kislányom, kB 5honapos koratol folyton jár a keze, de tényleg folyton, hacsak nem játszik velük, akkor vagy,, motorozik,, vagy legyez. Aggódom nem e neurológiai probléma, fél évesen voltunk neurológusnál, akkor ő nem mondott rá semmit (de tényleg, mondta hogy vannak ilyen babák kB ennyi volt, a szemkontaktus elégségesnek mondta) , legközelebb júliusban megyünk. Nagyon aggódom, szuletesetol gyenge a szemkontaktusa, viszont sok dologban nagyon ügyeske. KB elkonyvelhetem, hogy valami baj lesz, vagy van rá esély meg 10 hónaposan is, hogy koordinaltabb lesz a kezmozgasa (egyébként szépen fog csipeszfogassal, mutogat, papazik bár elég furcsán, de csinálja, úgyhogy tudja használni a kezeit). Köszönöm ha valaki válaszol, akinek csinálta a gyerkőce
Figyelj, hogyha leírom,hogy a lányom folyamatosan nyitogatta a tenyerét és forgatta a bokáját, és autista, az segít rajtad? De most komolyan...
Szerintem csak jobban felidegesít. De te akartad.
Amúgy nehéz is vele meg könnyű is egyben. Teljesen más,mint egy normál gyerek,de nagyon okos. Sokmindenben kortársai előtt jár. Nem egy tragédia, hogy ő ilyen (Asperger szindrómás). Szóval nem rosszabb az életünk,mint másoknak. Csak teljesen MÁS.
Na az én autista lányom meg soha nem csinált ilyesmit. Erre varrj gombot!
Ő sem súlyos eset. Pontosabban már nem. 0-6 éves kora között pokol volt. Most 8 és ezerszer könnyebb. Ép értelmű, normál iskolába jár, de nem átlagos.
Én a mai napig repkedek ha elgondolkozom, kisgyerek korom óta csinálom, annyira hogy anyám magát hibáztatja az ízületi gyulladásom miatt amiért nem szólt érte.
Nincs diagnózisom, vsz rossz szokás.
Köszönöm szépen a válaszodat. Nyugi, akkor a kislányod nagyon ügyes. Szerintem a leírtak alapján nincs okod aggodalomra. Az én kisfiam, igaz még nem töltötte be a 10 hónapot, de csak tapsolni tud, se nem mutogat, nem integet, nem emeli a füléhez a játéktelefont, igazából sok mindent nem csinál amit “kéne”.
De a te kislányod a leírtak alapján nagyon ügyes. ☺️
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!