Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 2011 április 31. után a gyes...

2011 április 31. után a gyes időszakában születendő második babánál, milyen juttatás (gyed, gyes) jár, és mennyi ideig?

Figyelt kérdés
Többféle információt találtam, nem tudok eligazodni...
2010. okt. 27. 17:44
 1/4 anonim ***** válasza:

2010. április 30 volt a határnap:)

Akkor változtak a jogosultsági feltételek.

Jelenlegi szabályozás szerint a szükséges biztosított napok száma 365 (180 helyett), de ha te eddig gyeden voltál, és a munkaviszonyod is él, akkor bőven megvan ez az idő.

A változás (most tervezik a visszaállítást) továbbá, hogy már csak a gyerek két éves koráig jár. Ahhoz, hogy két éves koráig végig gyed járjon, nem 365, hanem 562 nap szükséges (tgyás 168 nap, utána valamivel több, mint másfél év biztosított idő kell ahhoz, hogy végig járjon a gyed) Ebben az esetben gyes egyáltalán nem jár. Ha csak 365 napod van, akkor a gyerkőc két éves koráig fennmaradó 198 napra gyes jár.

2010. okt. 27. 18:53
 2/4 anonim ***** válasza:

Ezt a választ segítenél értelmezni mondjuk nálam?Bocsánat hogy belekérdeztem.

15 hónapos fiammal vagyok gyeden, előtte 2 év 3 hónapot dolgoztam. Akkor a következő babával ugye otthon tudok maradni 2 évet?

2010. okt. 27. 20:29
 3/4 anonim ***** válasza:
Még él a munkaviszonyod? Mert a biztosított napok szempontjából teljesen mindegy, hogy gyeden, gyesen, vagy táppénzen vagy. Vagyis ha te dolgoztál 2 év három hónapot, majd eljöttél gyedre, és a munkaviszonyod nem szűnt meg, akkor jelenleg 3 és fél év biztosított napod van:) Ez meg több, mint elég:)
2010. okt. 27. 21:51
 4/4 A kérdező kommentje:
Ok, köszönöm.
2010. okt. 28. 12:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!