Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Teljesen ki vagyok akadva?

Teljesen ki vagyok akadva?

Figyelt kérdés
A védőnő azt mondta a lassan 3 hónapos lányomra, aki eddig 3 óránként 90ml-eket evett meg, hogy csak a minimálisat hizta (4530g ,58cm) és most már meg KELL ennie a 120ml-t, mert nem fog hízni. A 3 óránkénti 120ml esélytelen volt, a 90ml simán megy neki. Ma reggel etettuk a férjemmel, megette a 120-at (este evett utoljára mert éjjel nem kel fel) és azzal a lendülettel vissza is jött az egesz. Aztán adtunk neki 90-et, mert éhes maradt nyilván, azt simán megette. Első gyerekem. Tényleg van ilyen, hogy ennyi meg ennyi idős gyereknek ennyit meg ennyit KELL megennie? És ha nem megy neki? De gyarapodik? Most úgy döntöttünk, hogy magán gyerekorvoshoz visszük jövő héten a gyereket,hogy mi legyen, vagy mit csináljunk, vagy úgy mégis. Tökre kivagyok, hogy szegény gyerek kínozva lett, mert még KELL ennie azt az adagot (persze ezek után 90-et fogok neki adni továbbra is, míg orvossal nem beszéltünk).
ápr. 19. 07:40
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
73%

ja 30

Vagy ha 1 kg-ot hizik az már sok egyes védőnőknek , ilyenkor mit mondanak a szülőnek? Hogy vegyen vissza a tápszermennyiségből? Ész megáll..

ápr. 19. 11:38
 32/38 anonim ***** válasza:
100%
31# Ez még akkor jobb, amikor beszólnak az anyatejesnek, hogy sokat hízott, pedig igény szerint eszik. :D
ápr. 19. 11:51
 33/38 anonim ***** válasza:
70%
Egy gyereket nem lehet tuletetni.Mi felnöttek se vagyunk egyformák nem vagyunk egyforma étküek. Az öcsém 15 évesen bever egy kg rántotthúst mig a 32 éves férjem megeszik 300grammot és televan. A babák nem egy súlyúak, és nem is esznek igy egyforma mennyiséget.
ápr. 19. 12:16
 34/38 A kérdező kommentje:

Nem olvastam mindent végig, de köszi a válaszokat. 3170grammal született és 52cm-vel és 2950grammal hoztuk haza. Tény, hogy nem egy dagadt baba ,de nem is sovány.hosszu ő nagyon a most már 58cm-jével és mivel egész nap mozog és nem alszik így szerintem feléli azt a kaját amit megteszik.

Amúgy, nem toltunk bele egy idegen tanácsara 120-at, csak próbáltuk, hogy mennyit eszik, csináltunk neki 120ml-t gondoltuk, ha nem kell neki, majd nem eszi meg. De mivel este evett utoljára, ez meg kora reggel volt így nyilván ehesebb volt , és ezért ette meg a majdnem 120-at. Néha van olyan amúgy hogy megeszi a 90-et és még ha csinálunk neki 30-at abból ég 10-et megeszik. De alapból a 90 megy neki le szinte majdnem mindig. De vinni fogjuk gyerekorvoshoz magánba (kisváros,itt heti egyszer van doki, és hát nincs a toppon), hogy most akkor mi legyen: tápszervàltás, sűrítő, vagy oké ez így ahogy van, ő ilyen fajta baba.

ápr. 19. 12:50
 35/38 anonim ***** válasza:
100%

3 hónapos kislányom 4050gr és 59 cm volt.

Vékony de soha senki nem csesztetett.

Ne gondold túl és engedd el a füled mellett a védönőt!

Nem alultáplált a gyereked. Egyébként meg ha egyben nézik a perecentális vonalat akkor teljesen jó helyen lesz a baba. Ne csak a hosszú vagy csak a kilót nézze!

ápr. 19. 13:50
 36/38 anonim ***** válasza:
100%

Elöször is mi az, hogy az orvos ráhagyja - az orvos a magasabb képzettségü valaki, neki van joga a védönöt felül bírálni, fordítva nincs.

Másodszor az sem érthetö, miért van egy védönönek joga a szülöt bíráslni, gyámhatóságot bekapcsolni, stb, ezt legfeljebb egy orvos tehetne bejelentést, egy egyszerü növérnek erre nem szabadna jogot adni.

Harmadszor nem értem, eleve miért van rájuk szükség, több országban (Ny-Európa) éltem eddig, sehol nem tartanak ilyeneket és senkinek nem hiányoznak, a szülöket meg terrorizálja senki, és a gyerekek mégis egészsegesen nönek fel.

ápr. 19. 14:32
 37/38 anonim ***** válasza:
A gyerek nem olvasta a tankönyvet, na! Sztem adj neki picit többet, mint 90 és szép lassan növeld a mennyiséget, ahogy kéri, szereti.
ápr. 26. 19:10
 38/38 anonim ***** válasza:
Hogy alakul azóta kérdező? Továbbra is 90et eszik a babád? Az én lányom 90-140et evett meg az előző tejéből mikor váltottunk megette a 180at is.Ma 2x 180at evett 2×150et meg 1x 130milit. Nem lehet hogy nem " szereti" ezt a tejet ?
ápr. 26. 22:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!