Teljesen ki vagyok akadva?
22!
Nem emeltem piedesztalra senkit. Valaki azt írta, rahagyta az orvos a vedonore, én meg azt, hogy lehet hogy egyet értett vele.
"Ráhagyja, mert fárasztó a védőnő…a mi gyerekorvosunk is mindig szidja a miénket okkal. "
Ez esetben a ti gyerekorvosotok konkrétan egy inkompetens nulla, érdemes másikat keresni. Ha értelmes, jó szakember lenne, már rég jelentette volna, hogy a védőnő nem jól végzi a munkáját
Előfordul, hogy egy gyerek nem olvassa a tankönyveket és nem aszerint gyarapszik. Az, hogy x idősen y ml-t kell ennie, az egy átlag. Anyukám még az első gyerekénél kiszámolta, mennyit eszik a babája és az alapján fogynia kellett volna, mégis gyarapodott. Neki szerencsére normális védőnője volt és csak annyit mondott, hogy jól hasznosítja az ennivalót. A mi (volt) védőnőnk azt mondta, hogy alapesetben rá kell nézni a babára, és nem a mérleget, táblázatot figyelni. A fogyást nem szeretik, de ha stagnál, az is belefér egy darabig, főleg ha már nem újszülött. Inkább az elején számít a mérleg, ha kis súlyú vagy sárga, mert előbb látod, ha nem gyarapszik. Te vagy az édesanyja, te látod minden nap, te ismered, hogy mennyit tud enni. Hallgasd meg a védőnő tanácsát, mert tanulta és több gyereket látott, gondold át és ha úgy ítéled meg, hogy nem reális, akkor hagyd rá és csináld azt, amit jónak gondolsz! A testvéremnél a 4 óránkénti evést kifogásolta (magától állt rá erre a napirendre és még jól is aludt), megpróbált átállni 3 órásra, ezzel szétborította a baba napját. Pár hétig erőltette, aztán úgy döntött, hogy döntsön a baba. Ha ő 4 óránként kér... túlhordott, nagy tömegű újszülött volt.
Alapvetően jónak tartom itthon a védőnői rendszert, csak azt nem, ha kevés gyakorlati tapasztalattal nekiáll hatóságot játszani. Nekünk a volt és a jelenlegi (helyettes) védőnőnk is nagy segítség, pedig nem első gyerek, van pár tapasztalt és jó érzékű anya a családomban, a biológiai részét én is tanultam, de néha jól jön egy többet látott, de külső szemlélő. Nem tolakodnak, megcsinálják a kötelezőket, de ha segítség kell, pár napon belül jött a volt és a jelenlegi is. Szerencsére mindketten gyerekesek, így van saját tapasztalatuk.
Oké 27. A lényege az volt, hogy ráhagyja, mert nem ért vele szót, de egyet nem ért vele. Csak már fárasztó a nyaggatása, érted? Nálam a ráhagyja ezt jelenti. Inkompetensnek meg azért tartom, ha ő jónak látja a gyerek fejlődését, de egy védőnő szavára ad inkább, mert ennyire nem biztos a saját szakmai tudásában, ami jóval nagyobb orvosként, alapesetben. A miénk nem inkompetens, szerencsére. Ritka aki kifog egy jó gyerekorvost.
Kérdező engem ez érdekelne inkább, hogy az orvos ugyan mit mondott erre?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!