Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Teljesen ki vagyok akadva?

Teljesen ki vagyok akadva?

Figyelt kérdés
A védőnő azt mondta a lassan 3 hónapos lányomra, aki eddig 3 óránként 90ml-eket evett meg, hogy csak a minimálisat hizta (4530g ,58cm) és most már meg KELL ennie a 120ml-t, mert nem fog hízni. A 3 óránkénti 120ml esélytelen volt, a 90ml simán megy neki. Ma reggel etettuk a férjemmel, megette a 120-at (este evett utoljára mert éjjel nem kel fel) és azzal a lendülettel vissza is jött az egesz. Aztán adtunk neki 90-et, mert éhes maradt nyilván, azt simán megette. Első gyerekem. Tényleg van ilyen, hogy ennyi meg ennyi idős gyereknek ennyit meg ennyit KELL megennie? És ha nem megy neki? De gyarapodik? Most úgy döntöttünk, hogy magán gyerekorvoshoz visszük jövő héten a gyereket,hogy mi legyen, vagy mit csináljunk, vagy úgy mégis. Tökre kivagyok, hogy szegény gyerek kínozva lett, mert még KELL ennie azt az adagot (persze ezek után 90-et fogok neki adni továbbra is, míg orvossal nem beszéltünk).
ápr. 19. 07:40
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
100%
Az en gyerekem 8 honaposan ette meg eloszor a 120 milit. 😅 Mindig jol hizott, fel evesen duplazott, egy eves kora elott triplazott, tokeletesen alakult a sulya. Ne tomd, hagyd annyit enni, amennyit szeretne.
ápr. 19. 09:59
 22/38 anonim ***** válasza:
46%
20#as. Persze van rutinja, de azért nem kell több tudást neki vagy eszet adni, mint ami egy végzett orvosnak van akárhány éves is. Jó hogy nem már piedesztálra emeled őket, miközben maximum a 90-es években érhettek valamit. :D Tehát te a védőnőhöz rohangálsz mindennel a gyerekeddel olyannal is ami orvosi probléma? Biztos örül. Nem orvos, nem kompetens. Ráhagyja, mert fárasztó a védőnő…a mi gyerekorvosunk is mindig szidja a miénket okkal. Ezek szerint te több tudást szentelsz nekik, ami elég furcsa valahol, de végül is nem vagyunk egyformák. Mit szeretnél, ha nincs alapja annak amit mond az orvos küldje azonnal szondatáplálásra a gyereket miközben minden értéke jó?:D Húha. Vannak gondok az embereknél. Egy 60 éves gyerekápolónak is jobban hinnél, mint egy végzett 40-es orvosnak? :D Ja 60 éves védőnő, akinek van egy elavult látásmódja, biztos hasznos tanácsai vannak….
ápr. 19. 10:19
 23/38 anonim ***** válasza:
20%

22!

Nem emeltem piedesztalra senkit. Valaki azt írta, rahagyta az orvos a vedonore, én meg azt, hogy lehet hogy egyet értett vele.

"Ráhagyja, mert fárasztó a védőnő…a mi gyerekorvosunk is mindig szidja a miénket okkal. "

Ez esetben a ti gyerekorvosotok konkrétan egy inkompetens nulla, érdemes másikat keresni. Ha értelmes, jó szakember lenne, már rég jelentette volna, hogy a védőnő nem jól végzi a munkáját

ápr. 19. 10:22
 24/38 anonim ***** válasza:
61%
23# Elhiheted ők sem fognak konfliktust, ha nem muszáj. Nem keresek egyébként, mert bár marha a védőnő, de úgy választottunk gyerekorvost, hogy ő viszont profi legyen. Ismerem az itteni gyerekorvosokat, úgyhogy nagyon jó döntés volt. Szakmailag, emberileg számíthatunk rá. Attól, hogy nem jelenti a védőnőt, aki nem is a körzetébe van nálunk, majd nyilván váltok azért egy szarabb orvosra.:D Magammal cseszek ki. A védőnőt két szóval helyre rakom, ha gond van. A védőnők meg mindenhol ilyenek, láthatod itt is meg sajnos élőben is. Buzgómócsingok. Egyébként ha olvastad volna nem ráhagyta, kivizsgálta, semmi baja nincs és a védőnő még is játszotta az agyát. Nehogy kifogj majd egy ilyet, aki tényleg mindenbe is beleköt és rád száll ok nélkül. Akkor is majd ezt gondold.
ápr. 19. 10:33
 25/38 anonim ***** válasza:
És nálam az inkompetens nulla az, aki egy tanulatlan védőnő szavára ad inkább orvosként. Akkor is, ha ő mást lát.
ápr. 19. 10:35
 26/38 anonim ***** válasza:
75%

Előfordul, hogy egy gyerek nem olvassa a tankönyveket és nem aszerint gyarapszik. Az, hogy x idősen y ml-t kell ennie, az egy átlag. Anyukám még az első gyerekénél kiszámolta, mennyit eszik a babája és az alapján fogynia kellett volna, mégis gyarapodott. Neki szerencsére normális védőnője volt és csak annyit mondott, hogy jól hasznosítja az ennivalót. A mi (volt) védőnőnk azt mondta, hogy alapesetben rá kell nézni a babára, és nem a mérleget, táblázatot figyelni. A fogyást nem szeretik, de ha stagnál, az is belefér egy darabig, főleg ha már nem újszülött. Inkább az elején számít a mérleg, ha kis súlyú vagy sárga, mert előbb látod, ha nem gyarapszik. Te vagy az édesanyja, te látod minden nap, te ismered, hogy mennyit tud enni. Hallgasd meg a védőnő tanácsát, mert tanulta és több gyereket látott, gondold át és ha úgy ítéled meg, hogy nem reális, akkor hagyd rá és csináld azt, amit jónak gondolsz! A testvéremnél a 4 óránkénti evést kifogásolta (magától állt rá erre a napirendre és még jól is aludt), megpróbált átállni 3 órásra, ezzel szétborította a baba napját. Pár hétig erőltette, aztán úgy döntött, hogy döntsön a baba. Ha ő 4 óránként kér... túlhordott, nagy tömegű újszülött volt.

Alapvetően jónak tartom itthon a védőnői rendszert, csak azt nem, ha kevés gyakorlati tapasztalattal nekiáll hatóságot játszani. Nekünk a volt és a jelenlegi (helyettes) védőnőnk is nagy segítség, pedig nem első gyerek, van pár tapasztalt és jó érzékű anya a családomban, a biológiai részét én is tanultam, de néha jól jön egy többet látott, de külső szemlélő. Nem tolakodnak, megcsinálják a kötelezőket, de ha segítség kell, pár napon belül jött a volt és a jelenlegi is. Szerencsére mindketten gyerekesek, így van saját tapasztalatuk.

ápr. 19. 10:49
 27/38 anonim ***** válasza:
0%
Ez itt "Ráhagyja, mert fárasztó a védőnő…" és ez: "És nálam az inkompetens nulla az, aki egy tanulatlan védőnő szavára ad inkább orvosként. Akkor is, ha ő mást lát." konkrétan üti egymást.
ápr. 19. 10:51
 28/38 anonim ***** válasza:

Oké 27. A lényege az volt, hogy ráhagyja, mert nem ért vele szót, de egyet nem ért vele. Csak már fárasztó a nyaggatása, érted? Nálam a ráhagyja ezt jelenti. Inkompetensnek meg azért tartom, ha ő jónak látja a gyerek fejlődését, de egy védőnő szavára ad inkább, mert ennyire nem biztos a saját szakmai tudásában, ami jóval nagyobb orvosként, alapesetben. A miénk nem inkompetens, szerencsére. Ritka aki kifog egy jó gyerekorvost.

Kérdező engem ez érdekelne inkább, hogy az orvos ugyan mit mondott erre?

ápr. 19. 11:06
 29/38 anonim ***** válasza:
100%
Kislányom 3 hós lesz hétfőn.Tegnap voltam vele orvosnál mert nem tud kakálni napok óta, lemérte. 4500gr.500grammot hízott e hónapban viszont a 2 hós státusz marc.25én volt, tehát még nem telt le az egy hónap.5x eszik egy nap, 1 hete elhagyta a 7 órai evését.Na most van hogy bevág 170ml vagy hogy csak 90et és van hogy 130at mint pl most reggel.4óránként eszik vagy amikor éhes.Mi az hogy meg KELL hogy egye? Nem tudod beleerőszakolni a gyerekedbe a 120milit ha bele gebedsz se mert annyit eszik amennyi elég neki.Dehogynem fog hízni.Amíg hízik akár 500grammot is havonta nincsen baj. Az a baj hogy sok képzetlen orvosnak ennyit meg annyit kell ennie egy 3 hós babának 5×150m-t kellene ennie vagy 6×120at a nagykönyv szerint, vagy egy tápszeres doboz szerint. Súlyt kell nézni.Nyilván egy 2 hós 6kgos baba benyeli a 180at is mint a kacsa.Ne aggódj, bár irom ezt úgy hogy én is aggódom de ha nem eszik meg csak 650ml-t egy nap a lányom akkor se tudom beletömni és nem is akarom.
ápr. 19. 11:32
 30/38 anonim ***** válasza:
100%
14 hós kislányom meg a 120 ml tápszert se eszi meg egyszerre reggel. Sose evett nagy mennyiségeket. Átlag havi 500grot hízott. Soha senki nem szól be rá mert így is formás de vékony. Ő nem egy duci baba.sajnos a védőnők már csak a nagy babákra szakosodtak így ha valaki vékonyabb már szólnak.
ápr. 19. 11:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!