Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Meddig tart a hasfájós korszak...

Meddig tart a hasfájós korszak? Nálatok meddig tartott és mi volt az, ami segített?

Figyelt kérdés
Tapasztalatok érdekelnek.
2009. jan. 5. 10:47
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

3-4 honapos koig szokott tartani mert akkora már fejlettebb az emésztőrendszere és nem okoz görcsöket az emésztés. én szoptattam és nem ettem puffaszto ételeket az jó volt neki mert nem fájt annyira a hasa

nekünk a kamillatea vált be és a melegitő palack a pocija alá

2009. jan. 5. 10:53
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Lányom 4 és fél hós, iszonyatosan szenvedett a hasfájás miatt (mi is vele), aztán 3 hónapos kora előtt kb. egy héttel, mintha elfújták volna az egészet. Mindent végigpróbáltunk szegényen, én szinte csak 3 féle kaját ettem, ami tuti nem puffaszt, de hasztalannak bizonyult. A sokféle módszert azért érdemes kipróbálni, mert lehet, hogy van köztük, ami segít, de én néha inkább csak azt éreztem, hogy azért adom neki az Infacolt, vagy a Normaflor kúrát, az édeskömény teát vagy az ilyen-olyan gyógyszertári csodaszereket, hogy ne érezzem magam annyira tehetetlennek. Az idő az, ami igazából megoldotta a problémát. Kitartás, és a miénknél több sikert a próbálkozáshoz!
2009. jan. 5. 10:55
 3/9 anonim ***** válasza:
az én babám most 4 hónapos. Az első hónapban nagyon fájt a hasa, még kórházban is voltunk, mert elkapott egy adeno vírust. Azt mondták, attól fáj neki nagyon. Egy hónapos múlt, amikor hazajöttünk a kórházból, volt még pár nehéz esténk, de kb a 2. hónap végére elmúlt. Sokat használt az Espumisan csepp és a hasmasszázs krém, a DMben lehet kapni, 5 hetes kortól lehet használni. Néha jó volt a cseresznyemag párna, szintén DM.
2009. jan. 5. 11:23
 4/9 anonim ***** válasza:
Nekünk 4 hetesen kezdődött és 2 hét alatt zajlott le. Kipróbáltunk mindent és az espumisan csepptől lett jobb neki. De változó. Próbáld az Infacolt és az angol vizet. De minden babánál más. Kitartás!
2009. jan. 5. 11:26
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Az én kisfiamnak 3 hetes korától 6 hetes koráig tartott. Nekünk az Infacol vált be, de vannak más jó dolgok is.

Kitartás:)

2 gyerek anyukája

2009. jan. 5. 12:02
 6/9 anonim ***** válasza:
Nálunk 3 hetesen kezdődött és úgy "istenigazából" 3 hósan múlt el. Szerencsére nem volt túl erős, csak az első 2 hét. Mi adtunk a babónknak normafolre-t napi 1-et 10 napig. Ezt háromszor megismételtük 2 hónap alatt. Szerintem érdemes, mert hamarabb beáll az emésztőrendszere. Az espumisan és a gripe water is bevállt, de ez babafüggő. Sajnos a picur utál hason feküdni, de ha sikerült pár percig úgy tartanom, akkor az is jót tett. Sok büfiztetés, akár 15-20 percig is próbálkozni,és figyelni arra mit eszel.
2009. jan. 5. 12:52
 7/9 anonim ***** válasza:
nalunk is 3htesen kezdodott...probaltam a grippe watert,a komeny teat,az Infacolt..de nem hasznalt utana bevetettem homeos szereket amidirekt erre van hat egy ideig oraig jo volt..de aztan itt olvastam az aloe activatorol..kilonkent 2csepp..hat banom hogy nem ezzel kezdtem ez az ami bevallt...most a babam 9hetes es 2hete azt vettem eszre mintha mulna nem kell adni napkozben semmit,a kakilasok lezajlanak gorcsok nelkul..csak hajnalban 6-7kozott nyuszog egy picit es tekeredik..ugytudom akkor dolgozik a vastagbel...de amugy ne sir.sok turelmet es kitartast..elmulik majd..ja a maszirozas is jo..korkoros mozdulatokkal:)
2009. jan. 5. 16:07
 8/9 anonim ***** válasza:
nekünk a Hipp-es édesköménytea segített. 3 hetesen kezdődött, és ahogy elkezdtük a teát, azonnal elmaradt a hasfájás 9 hetesen. előtte toltuk belé az Infacolt. volt, h segített, de nem mindig.
2009. jan. 5. 16:55
 9/9 anonim válasza:
Hátha van, aki nézi a kérdést: 3 hónapos baba, második hetes korától egyre rosszabb volt, mindent (MINDENT) kipróbáltunk, semmi nem segített. "Angol víz", Espumisan/Infacol (ugyanaz a hatóanyag, az Espumisan pukiban segített), laktázenzim, probiotikum, stb. Hetedik tápszernél tartunk, ami működött (Kecskeméti 1) és nem volt tőle székrekedése, valamint szépen kakilt, sárgát és rendesen napi többször, azt kivonják éppen a forgalomból. Milumiloktól szörnyen görcsölt és székrekedéses lett. Tápszeres baba. Totál ki vagyunk idegileg, néha jobb lett, de most megint minden evésnél már közben üvölt és rúgkapál, nem bír enni normálisan, egy etetés egy-másfél óráig elhúzódik...
2019. dec. 26. 13:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!