Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ez a rezsi korlát nem veszi...

Ez a rezsi korlát nem veszi figyelembe ha valakinek most születik gyereke vagy télen és az ujjszülöttnek 25 fokra be kell fűteni, nem igazságtalan ez?

Figyelt kérdés
ápr. 3. 10:49
1 2 3 4 5
 11/46 babyboom567 ***** válasza:
96%
Decemberi gyerekem van és nem olvasta "ezt a papírt" mert képzeld, még nem is tudtam olyan vastagon öltöztetni(body+rugi+sapi+kesztyű itthonra),mint amit ezek a papírok írtak,meg a védőnő mondott, mert vörös fejjel üvöltött.Szóval a 3 napos gyerekem,csak pelus és pamit rugiba volt,onnantól kezdve,sosem adtam alá bodyt.De mondok jobbat,januárban elzárták a fűtést karbantartás miatt, kb 1 hónapos volt,és már olyan hideg volt hogy én 2 pulcsiba majd megfagytam, a kisfiam meg először életében aludt délután 5 órát,szörcsögés szipákolás nélkül.És onnantól csak a nagyszobát fűtöttük.És nem,sosem volt 25 fok.És mondok még jobbat,2 éves koráig télen nyáron mezítláb jött ment csúszkált a kövön, és még életben van.
ápr. 3. 11:30
 12/46 anonim ***** válasza:
97%

Ha meg akarod főzni azt a szegény gyereket...hajrá

Fürdésre is max 23-24 fok volt bent.

ápr. 3. 11:36
 13/46 anonim ***** válasza:
100%
23 foknál soha az életben nem volt nálunk több,az is csak fürdetésre,előtte napközben 22 fok szokott lenni,éjszaka 18-19.5 gyerek nőtt így fel nálunk.Papucsot nem hordunk idebent,mindenki utálja.Mezitláb,vagy zokniban császkálunk télen-nyáron a kövön is.
ápr. 3. 11:45
 14/46 anonim ***** válasza:
98%
Sokan beleesnek sajnos abba, hogy ezt olvastam, ezt mondták és akkor úgy is kell lennie. Én is ezek közé tartoztam első gyerekkel. Anyukám jött aznap amikor hazahoztuk a babát és olyan hihetően mondta, hogy 26 fok kell a gyereknek, hogy én fel is vettem annyira a fűtést majd másnap jött a védőnő a gyerekorvossal és úgy lebasztak konkrétan, hogy megfőzöm a gyereket. Mondták, hogy fokozatosan kezdjem el levenni a hőfokot 21-22-re.
ápr. 3. 11:46
 15/46 anonim ***** válasza:
97%
Akárki mondta ezt a 25 fokot, baromságot mondott.
ápr. 3. 11:56
 16/46 anonim ***** válasza:
93%
Az előzőekhez még annyit hozzáfűznék, hogy nem az állam vagy más felelőssége, hogy te tudj fűteni a gyerekednek, hanem a tiéd. Akár el is törölhetik bármikor a kedvezményes áram/gáz mennyiséget, akkor mit fogsz csinálni?
ápr. 3. 11:56
 17/46 anonim ***** válasza:
97%
Miért a 30 év alatti anyák kedvezménye az igazságos? Te annyira rakod a fűtést amennyire gondolod, de én 30 évesen nem részesülök a juttatásban, de a pelenkát és a többit se kapom olcsóbban. Az én gyerekem miben másabb mint másé? Ja abban, hogy az anyja 30 éves. A másik 4 éves gyerekemmel se voltam jogosúlt annó, mert akkor még nem volt a törvény. Mi 30 évesek mindenből kimaradunk. Szóval pont nem a fűtés fog izgatni.
ápr. 3. 12:00
 18/46 anonim ***** válasza:
100%
Én a gyed maximumot éreztem igazságtalannak, hiába volt magas a fizetésem (emiatt ugye sokat is adóztam), kevesebbet kaptam, mint ami százalék szerint "járt" volna, hiszen egy forinttal sem kaphattam többet a maximumnál 🤷🏼‍♀️. Jó fizetés, majd csed után kaptam a max gyedet... Mit számít, hogy mennyi ilyen-olyan adót fizettem elötte évekig, mennyi szociális hozzájárulási adót vontak a fizetésemből az évek alatt, amiből kijött volna a különbözet simán. Nyilván nem voltunk pénzügyi válságban emiatt, de ezt igazságtalannak éreztem.
ápr. 3. 12:16
 19/46 anonim ***** válasza:
97%
De milyen papír?? A miénkhez nem adtak semmit :D
ápr. 3. 12:20
 20/46 anonim ***** válasza:
97%
Használati utasítás :)
ápr. 3. 12:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!