100% anyatejes babánál van súlygyarapodásra korlát?
1 hónapos a babám és 1 kg súlyt szedett magára. A gyerekorvosunk szerint ez sok, csak a felét kellett volna. Azt javasolta hogy szigorúan 3 óránként szoptassam és csak 25 percig. Ez elég nehezen kivitelezhető.
3 héttel korábban született a vártnál és 2550 grammal. Nagyon örültem hogy sikerül szopizni és szépen gyarapszik, igazán kis formás baba lett, erre az orvos teljesen elkeserített hogy rosszul csinálom.
Fúú ez a dokit ....🤬 Nem gondoltam, hogy manapság van még olyan aki ilyeneket mond. Szoptass igény szerint, véletlenül se korlátozd a picit abban, hogy milyen gyakran és mennyi ideig szopizzon. Főleg, hogy előbb, és kis súlyal született. Majd a baba tudja, hogy mennyit szeretne enni. Lehet, hogy elgondolkodnék az orvos váltáson, ha lehetséges. Ha már az elején ekkora baromságokat mond mi lesz később?
A lányom 1-1 kg-t szedett fel az első két hónapban. A fiam a második hónapban 1,2 kg-t. Senkinek egy szava nem volt...inkább dicsérték (doki, védőnő) mind a kettőt, hogy milyen szépen gyarapodnak.
Gondolom 60 folotti az orvosod, aki abbol a tudasbol el amit 40 eve megszerzett.
Nincs ilyen, hagyd ennyi amennyit akar, anyatejjel nem lehet tuletetni.
Es valts orvost.
A doki hülye. 500 gramm hízás pont hogy kevés lenne. Első hónapokban heti 200 gramm hízás a normális. Most egy kicsit több lett aztán akkor mivan? Nekem tápszeres a lányom de szintén 1 kilot hizott első honapba. (Örültem neki mert a nagyobbik lányom 3 hónap alatt hizott ennyit baba korában.) Most viszont hasfájós és nem eszik már annyit így lassult egy kicsit a hízás.
Nyugodtan etesd igény szerint főleg ha anyatejes, en is igény szerint etetek. Nem az orvos fogja hallgatni hogy sír az a gyermek.
Egyszerűen imááádom az ilyen okosokat.
Nálunk a védőnő ilyen.
Fiam havi 1kg-kat hízott az első hónapokban. Vagy fél évig azt hallgattam, hogy ez rengeteg, túlsúlyos, zabagép, ne etessem, éheztessem kicsit. A normális hízás olyan 0.5kg/hó
Rá 2.5 évre született a lányom. Az első hónapokban 0.5kg-kat hízott. Nem etetem, éheztetem, alultáplált, gyámügyet hív. A normális hízás a havi 1kg 🤦♀️
A dokink (direkt nem a körzetishez járunk, ő ugyan ez mint a védőnő), csak röhögött. A mai napig úgy hívja a lányomat, hogy megjött a mi éheztetettünk.
Felesleges ezen aggódni. Teljesen jól csinálod. Egyuk füleden be, a másikon ki.
Én már elgondolkodtam azon is, hogy a védőnő meg az ilyen dokik arra vannak, hogy direkt idegesítsék az amúgy is bizonytalan anyukákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!