Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Elkényeztetem a babát?

Elkényeztetem a babát?

Figyelt kérdés
Férjem ma azt mondta nekem, haragszik rám, amiért este ringatva altatom a babát. Szerinte elkényeztetem. 4 hónapos babáról van szó. Eléggé rosszul esett. Minden este én altatom egyébként.
2024. ápr. 2. 21:56
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

A férjed egy bunkó, a gyerekét nem szereti, téged nem tisztel.

Jól megbőgetném, aztán aludjon el magában.

Gyökér...

2024. ápr. 2. 23:18
 12/22 anonim ***** válasza:
91%

Dehogy kényezteted el. Ő még egy pici baba, az az igénye hogy az anyukáján mindig biztonságban érezhesse magát.

Az én kisfiam is csak rajtam aludt el ennyi idősen. Neki ez a megnyugvás, a biztonság. Arról nem is beszélve mikor nem tud elaludni órákig az ember bármit megtenne hogy végre ne sírjon és sikerüljön elaltatni...

Én ringattam ha úgy igényelte, de folyamatosan változott az hogy hogyan volt neki jó. Sokáig csak függőlegesen tarthattam kézben. Majd átszokott arra hogy mellé fekszem az ágyban és maga bújik, forgolódik álomba. Néha hagyta hogy simogassam, néha nem.

Aztán megint párszor a ringatást kérte, énekeltem is neki. Most épp megint nem szereti ezt.

Szóval nálunk nem szokott rá semmire, és az a gyanúm hogy más babák se rászoknak hanem azt a módot preferálják és kész. Nyilván ha soha meg se tudják milyen felvéve lenni akkor kialakul valamilyen más önnyugtatási módszer, de szerintem kár ezzel kísérletezni, mert több kárt okozhat.

Elsősorban a saját megérzéseidre hallgass, ne mások okoskodására. Nekem is mondták hogy hagyjam sírni, de képtelen lennék rá, érzem hogy az nem jó se neki, se nekem.

Ringatásnál is tudod hogy a baba igényli, neked meg ha fárasztó is de egy bevált módszer hogy mielőbb sikerüljön. Bízz magadban és a babában.

2024. ápr. 3. 00:29
 13/22 anonim ***** válasza:
93%
Ringatás után hányszor volt kedved mostanában szexelni? Mert azokat ez érdekli igazából. Csak van amelyik szó szerint mondja van amelyik kotozkodik.
2024. ápr. 3. 02:50
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Tehát ő a telefont nyomkodja míg te házimunkát csinálsz a baba meg bőg??!! Menjen a tudodhova az ilyen lusta disznó. Kisbabát nem lehet elkènyeztetni, a felnőtt ,,manchild" el van kényeztetve.
2024. ápr. 3. 05:08
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Pont azt akartam írni, amit a #14. Egy babát nem lehet elkényeztetni, főleg nem így, ez olyan, mintha elkényeztetnél valakit, mert enni adsz neki ha éhes. De a férjed cserébe bőven el van kényelmesedve. Mégis mi olyan fontos a telefonján, amiért nem lehet letenni arra a pár percre, hogy kézbe vegye a saját(!) gyerekét ha sír? Szégyellje magát.
2024. ápr. 3. 09:11
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
4es válaszoló pont leírta, ami elsőnek eszembe jutott. Miért kell ilyen pöcsnek gyerek? Sajnálom, hogy ilyen, nem, nem elkényeztetés amit csinálsz. Az uraság viszont igencsak el van kényelmesedve.
2024. ápr. 3. 09:44
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

A baba nincs elkényeztetve, a férjed van elkényelmesedve.

Egyébként csak undok módon és igaztalanul visszavágott neked, amiért szólni mertél, hogy tojik a gyerekre. Lehet, hogy több figyelemre/közelségre vágyik de nem ez a módja. Segítsen mikor otthon van, hogy kevésbé legyél hulla estére és akkor több energiád/kedved lesz hozzá neked is. Ezt nyugodtan el is mondhatod neki.

Nem lehet elkényeztetni egy 4 hónapost és nem fog hozzászokni az ölben elalváshoz. Most még picike, erre van igénye de amikor nagyobb lesz hamar meg lehet vele szoktatni, hogy az ágyikóban simizve alszik el. A testi közelség a lényeg amire hatalmas szüksége van egy ilyen apró kisembernek.

2024. ápr. 3. 10:43
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
Nem kényezteted el. Nálunk az első fiam csak úgy aludt el 2 éves koráig, akár a fejem tetejére is állhattam volna akkor sem ment máshogy. 2 éves korától pedig magától szépen elkezdett minden segítség nélkül. Most a második fiam 3 hónapos, de őt nem kell ringatnom, elég ha a mellkasomra teszem és érez. Minden baba/gyerek más.
2024. ápr. 3. 10:53
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Én is altattam így meg másképp is. Nem lett elkényesztetett gyerek. Bezzeg a férjem mellett hozzásimúlva egyből bealudt. Ketten olyan jókat aludtak, de sose szólt be semmiért, hogy miért nem így vagy úgy csinálom. Tapló a párod.
2024. ápr. 3. 12:42
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy a párod egyke?
2024. ápr. 3. 13:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!