Baj ha nem nőtt a babám frjkörfogata 3 hónapja?
Figyelt kérdés
Nektek mekkora volt a fiú babátok feje? Nálam 41 cm pontosan ugyan akkora mint 6 hónaposan. Most 9 hónapos. A gyerek orvos meg a védőnő nem foglalkozik ezzel. Azt mondták nincs baj.2024. márc. 15. 18:56
1/15 anonim válasza:
Ha azt mondták nincs baj, akkor valószínűleg nincs is
Ha baj lenne, vagy a későbbiekben baj, akkor biztosan szólni fognak.
Vagy szerinted ha baj lenne direkt nem szólnának?
2/15 A kérdező kommentje:
Nem igazán tudom mert elviekben nőnie kéne annak a fejkörfogatnak havonta. A mellkasát le sem mérték.
2024. márc. 15. 19:04
3/15 anonim válasza:
Nálunk sosem mérik a mellkasát, szóval az nem hiszem, hogy baj ha azt nem mérik.
A fiam 5 hónapos 45 centi a fejkörfogat, de az nem nőtt neki sem olyan sokat az elmúlt két hónapban. Hosszra viszont nőtt már 70 centis. Nem vagyok szakember, de szerintem nem baj, ha pár hónapig stagnál és nem nő a feje.
4/15 anonim válasza:
Szakemberként jelezném: ha fél éves kora óta nem nőtt a fejkörfogata egyetlen centit sem három hónap alatt, az vizsgálatot igényel, és komolyan kell venni. (És a mellkaskörfogatot is rendszeresen kellene mérniük.) Kérlek, kérj egy másodvéleményt egy másik gyerekorvostól, vagy a legközelebbi kórház gyermekosztályán.
5/15 anonim válasza:
(Kérlek, jelezz majd vissza, mi a helyzet.)
7/15 anonim válasza:
Ha valóban 41 cm, és nem mérési hiba, akkor én mindenképp kérnék másodvéleményt sürgősen. Az is aggasztó, hogy nem nőtt 3 hónapig, de a 41 cm 9 hónaposan már a normál tartomány alsó határa alatt van, így ezt is vizsgálni kellene. Lehetséges, hogy családi vonás, mert nem extrém kicsi érték, de mivel stagnál, ezért jó lenne ha látná szakorvos.
8/15 A kérdező kommentje:
Mindenképp el viszem másik orvoshoz. Annyira ideges vagyok. Milyen centivel mérik a fejkörfogatot? Ruha centivel is lehet mérni?
2024. márc. 16. 10:02
10/15 A kérdező kommentje:
Az van nekem is meg nézem akkor.
2024. márc. 16. 10:42
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!