Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Melyik módszert választanátok...

Melyik módszert választanátok a helyembe az altatáshoz?

Figyelt kérdés
11 hónapos a lányom, már nem bírom tovább az éjszakázást, rájöttem, hogy hiszti az egész. Elhatároztam, hogy leszoktatom róla, két módszer jöhet számításba, de nem tudom melyiket válasszam. Melyik hatékonyabb és melyikkel lehet hamarabb eredményt elérni? A Suttogó féle felvesz-letesz módszerrel, vagy a Szuperdadusossal?Ez utóbbi arról szól, hogy leteszem aludni, és bent vagyok vele a szobában, de nem érek hozzá, nem szólok hozzá, hagyom hogy ordítson, de ott vagyok vele, és előbb utóbb megunja.
2010. okt. 25. 17:36
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem hiszem hogy sokat ér, ha ott ülsz a gyerek felett és végig nézed, hogy ordít. Húú, ez durva módszer. Nekem a felvesz-letesz szimpatikusabb, de igazából te tudod, hogy melyikre vagy képes és mihez van nagyobb türelmed.
2010. okt. 25. 21:44
 12/16 anonim ***** válasza:
34%

Miért gondolod, hogy hiszti? A gyerek is szeret éjjel aludni, ha felkel, annak valami oka van. Én cicivel altatom vissza, fekve szoptatok, van, hogy vele alszom én is reggelig. De ha nem akar elaludni, akkor csak simán visszateszem az ágyába, és adok neki egy játékot, én meg visszafekszem. Azt elnézegeti, nincs a stressz, hogy aludni kell, és szépen elalszik magától előbb-utóbb. 8 hónapos. Ha próbálom visszaaltatni akarata ellenére, akkor nálunk is megy a hiszti órákig, szerintem már attól fél, hogy nem tud elaludni, és hogy ez nekem nem tetszik.

A Suttogó nekem nem jött be, a szuperdadusost eddig nem ismertem, de nekem nem hangzik jól. Te mit szólnál hozzá, ha valakivel próbálnál kommunikálni, de az rád se hederít? Mintha ott sem lennél.

2010. okt. 25. 21:47
 13/16 A kérdező kommentje:
Nagyon változó, hogy hogy telnek az éjszakák, azt hozzáteszem, hogy soha nem alussza át, de "ízelítőnek" leírom, hogy a tegnapi hogy zajlott.Elkezdtem altatni fél 10-kor. Elaludt éjfélkor. Fél 1-kor felkelt, visszaaludt 1-kor. Ezután felkelt 3-kor, visszaaludt fél 4-kor, majd felkelt 4-kor, visszaaludt 7-kor, majd végleg felkelt fél 10-kor. Ezek után ma nappal aludt szokás szerint kétszer 20 percet. Úgyhogy ne csodálkozzatok azon, hogy unom, és fáradt vagyok. Amúgy a suttogóst választottam, most aludt el (remélem).
2010. okt. 25. 21:50
 14/16 A kérdező kommentje:

Azért gondolom, hogy hiszti, hogy az apjával ezt nem csinálja, csak velem, de sajnos nem tudjuk megoldani hogy állandóan az apja éjszakázik vele, mert dolgozik és sokszor éjszakás. A másik amiből gondolom, hogy ha fáj neki valami,az akkor is fáj ha felveszem. Ráadásul ez már hónapok óta így megy, azóta egyhuzamban nem fájhat semmije.

Fogai is kint vannak, most nem jön neki, ebben biztos vagyok. Az anyai ösztönöm súgja, hogy hiszti.

2010. okt. 25. 21:54
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem próbáltad korábban altatni, nekem az este fél 10 kicsit későinek tűnik. Nem lehet, hogy már átesett a holtponton? A napi 20 perces alvás nem sok, ráadásul szerintem az nem is igazi alvás, mert a baba 20 perc után alszik el mélyen.

Én 4 óra után már nem hagytam aludni, 8-kor fürdettem és 9-re aludt is annyira fáradt volt.

2010. okt. 25. 22:04
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Nekünk ez a könyv oldotta meg az alvásproblémát. Elkezdtük alkalmazni a benne leírt módszert és a 3. este már sírás nélkül aludt el és azóta átalussza az éjszakákat. Szerintem ez a legjobb megoldás.

2010. okt. 25. 22:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!