Melyik módszert választanátok a helyembe az altatáshoz?
Figyelt kérdés
11 hónapos a lányom, már nem bírom tovább az éjszakázást, rájöttem, hogy hiszti az egész. Elhatároztam, hogy leszoktatom róla, két módszer jöhet számításba, de nem tudom melyiket válasszam. Melyik hatékonyabb és melyikkel lehet hamarabb eredményt elérni? A Suttogó féle felvesz-letesz módszerrel, vagy a Szuperdadusossal?Ez utóbbi arról szól, hogy leteszem aludni, és bent vagyok vele a szobában, de nem érek hozzá, nem szólok hozzá, hagyom hogy ordítson, de ott vagyok vele, és előbb utóbb megunja.
Én a suttogóra szavazok. Az én babámat 7 hónaposan szoktattam át ezzel a módszerrel, nagyjából egy hét alatt.
2010. okt. 25. 17:52
4/16 A kérdező kommentje:
Kedves harmadik! És megoldja azt a problémát is hogy átaludja az éjszakát?
2010. okt. 25. 17:54
5/16 anonim válasza:
Szerintem a suttogos fárasztobb lenne, de lehet gyorsabban érsz el hatást. én nem hagynám a gyereket sirni beállitottságról annyit, ha nem dolgozol meg az életbe nem is akarsz, akkor virrassz vele 18 éves koráig!!
Ilyen marhaságot!!!
2010. okt. 25. 18:10
6/16 anonim válasza:
Szívem szerint egyiket se, de ha mindenképpen választanom kéne, akkor a suttogós.
2010. okt. 25. 18:43
7/16 anonim válasza:
csúnya, nem csúnya, én a másik modszert (dadusos) használtam, és kb 2-3 esténk volt sírós, egyre kevesebb sírással, azóta tudja a gyerek, h este fél9kor beteszem a kiságyba, ha alszik, ha nem ,elnézelődik magának, v elalszik, és csendben! meg se hallom h alszik, v még fent van!!! persze benézek hozzá mindíg, h minden okés e! kb negyed óránként.
2010. okt. 25. 18:54
8/16 anonim válasza:
Harmadik vagyok. Nálunk még nem állt be az éjszaka teljes átalvása, DE nem állt be még teljesen a rendszer a kajálásokkal sem, még épp kísérletezek hogy mikor mit és mennyit adjak. Jelenleg az esti tápszert nem szokta teljesen megenni és emiatt felébred még egyszer, amikor odaadom a maradékot. Ezt követően max. egyszer ébred (vagy egyszer sem), amikor már csak inni adok pár korty vizet vagy csak megsimizem és alszik tovább (nem veszem már ki a kiságyból). Ez nem a suttogótol függ nálunk, hanem az éhség-szinttől :-)
Nálunk nem jött volna be biztos, ha sírni hagyom, egyszer próbáltam és úgy behergelte magát, hogy szó szerint majdnem megfulladt. Ezért ezzel többet nem próbálkozom, de akinél ez válik be azt is megértem. Itt is azt kell figyelembe venni, hogy minden baba más és neked kell tudnod vagy kitapasztalnod, hogy a saját babádnál melyik módszer jön be. Mondjuk nekem a suttogó azért tetszett az elejétől, mert éppen erre épít.
Kitartás mindegyik módszerhez kell!
2010. okt. 25. 19:03
9/16 anonim válasza:
Ez gyerek függő. Az egyik barátnőm hagyta sírni mind a kettő fiát, az egyiknél bevált, a másiknál nem.
Leírnád, hogy telik egy éjszakátok? Csak mert nálunk sem alussza még át a 9 hós.
2010. okt. 25. 20:37
10/16 anonim válasza:
Egy hós korától suttogósok vagyunk, bár hasfájós volt a lányom, de napközben szenvedett hála istennek, így csodás, nyugodt éjszakáink voltak. 3.5 hós korától már enni sem kel fel.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!