Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 1 éves baba étkezés?

1 éves baba étkezés?

Figyelt kérdés
Arra lennek kíváncsi, hogy ha az 1 éves gyereketeknek a saját kajátokból adtok, akkor hogy fűszerezzek? (A sót tudom, hogy keveset szabad, de mondjuk borsot ehet?)

2024. márc. 3. 15:54
 1/7 anonim ***** válasza:
56%
Az egy éves gyerek (NEM baba!) azt eheti és normál esetben azt eszi, amit a család többi tagja.
2024. márc. 3. 15:58
 2/7 anonim ***** válasza:
81%

Azt ette, amit mi. Kevesebb sóval főztem, azt utólag tettünk az ételhez, ha kellett, de igazából inkább mi is leszoktunk a sóról.

Minden egyéb fűszert használtam, sőt... A lányom kifejezetten szereti a karakteres ízvilágú ételeket. Szereti a curry fűszerkeveréket, a római köményt, garam masala keveréket, a pestot... Csípőset nem szoktunk enni, mert azt nem szeretjük, de ő azt is simán eszi. Húsvétkor rokonoknál úgy eszi a tormát, hogy egy felnőttet is leköröz.

2024. márc. 3. 16:03
 3/7 anonim ***** válasza:
76%
Ugyanazt ette, mint mi. Tehát elkészült az étel, és ugyanazt kiszedtük neki is. Ha kellett bele bors, akkor igen, azt is.
2024. márc. 3. 16:39
 4/7 anonim ***** válasza:
81%
Ugyanúgy fuszereztem ahogy mindigis, abból evett a gyerek is
2024. márc. 3. 17:18
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

7 hónapos korától azt eszi amit mi. Nem én erőltettem rá. Ő utasította el a házi és bolti pempőket egyaránt, viszont boldogan kontárkodott bele a mi tányérunkba.

Most 1 éves ugyanúgy mindent mindenből eszik. Étteremben is kap a mi adagunkból.

2024. márc. 3. 19:15
 6/7 anonim ***** válasza:
Ugyanúgy. Oké, nyilván csípőset nem. De pikáns kaját adtam már neki (véletlen csípős piros arany került a pörköltbe sima helyett és ő evett belőle először) kicsit meglepődött de ette. Borsot, fokhagymát kifejezetten szereti. Én gyorsbüfés kínait is sokszor eszem, abból is szokott kérni, pedig azok tudnak furcsa ízűek lenni.
2024. márc. 5. 16:09
 7/7 anonim ***** válasza:

#6, az én lányom ugyan 2 éves, de szabályosan hisztizik a kínai kajáért :D

Meglátja, és kiakad, ha nem veszünk neki tésztát.

2024. márc. 5. 16:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!