Miért nem akar önállóan enni a kisfiam?
Lassan 11 hónapos a kisfiam. Villaval összetört vagy apró darabokra vágott ételeket megeszi, de csak úgy, ha én adom oda neki vagy én tartom a szájához. Ha a kezébe adom, akkor azt hiszi, hogy játék és általában eldobja.
Pár napja keztem, hogy hasábokban adom neki a főtt zöldséget vagy a gyümölcsöket, de abbol is csak akkor falatozott belőle, ha én nyújtottam a szájához, és akkor se mindig, mutatja hogy nem kell neki.
Elsőre arra gondoltam, hogy naponta próbálkozom, hátha szépen rákap, de kíváncsi vagyok a véleményetekre, vagy Ti hogy csináltátok, Nálatok hogy történt? Nem vagyunk elkésve?
Nem is nyúl hozzájuk? Nekem is kb. ennyi idős. Már egy ideje próbálkozom vele, hogy elé teszem a falatokat, de még mindig többet dobál el, mint amennyit a szájába rak.
Nekünk talán az segített, hogy "csórtam" az elé rakott kajából, így utánzott. Sőt, már engem is etetni akar egy pár napja. 😄
1. válaszoló: Nem vártam nagy dolgot, csak láttam, hogy sok baba már így eszik, azért kérdeztem. :)
2. válaszoló: Hozzányúlni hozzányúl, ha elérakom, de a szájához nem teszi, csak felveszi és eldobja :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!