Min szoktál veszekedni pároddal kisbabáddal kapcsolatban?
Eleinte anyóson veszekedtünk.Osztotta az észt (hátam mögött).Leszereltem.Azóta béke van:D
Lehet, hogy nem sokáig, mert úgy vettem észre megint okoskodni akar.Kiosztok mindenkit, aztán elülnek ismét fél évig.
azon, ha valami miatt elkezdek hisztizni. Kizavar és átveszi a kicsit, mert nem tesz neki jót, ha a hisztis pics@ anyját látja.
Egyébként máson is veszekszünk, de az nem a babával kapcsolatos.
Tetszik a kérdés :)
Nálunk a tehén tejen van a vita. A párom olvasta valahol, hogy 3 éves korig nem ajánlott a tehén tej bevezetése az étrendbe. Én azon az állásponton vagyok, hogy egy éves kortól nyugodtan mehet ha nincs tejérzékeny a családban és ha a joghurttól és egyéb tejtermékektől nincs baja a babának. Most 15 hónapos a fiam, egy pár napja fogadja csak el a tejet, eddig nem kellett neki hiába próbálkoztam ízesíteni ezzel-azzal, most viszont kipróbáltam a babános Nesquik port és egyedül azzal issza meg. Eddig csak főzelékekben és tejbegrízben kapta a tejet 13 hónapos korától. A párom azt mondta jól van nem bánja, de ha valami baja lesz a tejtől akkor az az én hibám lesz. (?)
A pelenkázáson is szoktunk vitázni mert a párom nem hajlandó pelenkát cserélni, sőt amikor cserélem akkor is kimegy a szobából. Volt olyan, hogy nem voltam itthon, a párommal volt a gyerek, bekakilt és amíg haza nem értem rajta hagyta a kakis pelust. Szerencsére nem marta ki a popsiját a gyereknek, nem lett semmi baja, de nem dicsértem meg a páromat...
Anyós tanácsait nem nagyon hallgatja meg mert eddig épkézláb tanácsot nem is tudott adni. Míg kisebb volt a fiam akkor még nem kapott semmit csak anyatejet és anyós tanácsolta, hogy adjunk neki legalább teát ne csak azt a "rossz" tejet igya, ekkor volt 3 hónapos a kicsi. Meg utána kezdte el mondogatni, hogy adjunk neki húst meg csirke májat meg ilyeneket, de nem igazán foglalkoztunk vele. Meghallgattuk és ennyi. Eszembe sem volt egy 3 hónaposnak húst adni. :S Ő még a régi szokásokat ismeri csak, hiába mondtam én neki, hogy manapság már nem szokás ezt meg azt csinálni, csak a magáét fújja. Mi meg jobbnak látjuk ráhagyni mint hogy veszekedés legyen, olyan ritkán jön akkor meg kibírjuk ha hülyeségeket beszél :)
És nálatok??
Ami nagyon bántott,hogy nem jött el velünk az oltásra/nehezen viselem,még így szülés után is ;-)
A másik amit szóvá szoktam tenni,ha játszik a fiunkkal (4 hós) és egyszer csak azt látom,hogy mindketten meredten nézik a meccset a TV-ben. :-)
Amúgy az én férjemmel nem lehet veszekedni,ő nagyon nyugodt típus,és sokat segít a baba körül. Ha mégis "veszekszünk",azok apróságok,és csak a fáradtságom miatt van.
A párom patikatisztaságban neveli a gyereket és teljesen kiborul, ha egy ételfolt lesz a ruháján. Azonnal lecserélteti.
A másik, hogy nem hajlandó sem fürdetni, sem pelenkázni. Mellesleg 360 órát dolgozik egy hónapban, de akkor is... Mi az, hogy nem fürdet, meg nem pelenkáz??? Ezen a mai napig kiborulok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!