Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mindig mindent precízen,...

Mindig mindent precízen, előírásnak megfelelően csinálsz kisbabáddal kapcsolatban?

Figyelt kérdés

annyi mindent olvasni neten, könyvben, stb hogy az ember néha nem tudja hogy mi a jó és mi a nem jó. Arra lennék kíváncsi, hogy mindig mindent úgy csináltok e ahogy kell, vagy vannak egyedi bevett szokások?

ilyenekre gondolok pl: a cumisüveget mindig fertőtlenítitek etetés előtt, vagy csak alaposan elmossátok? stb, stb.

7hetes anyuka

2010. febr. 15. 20:10
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
hamarosan rájössz, hogyan kell megtalálni a középutat aközött amit a doki, védőnő, anya, anyós, nagyszülők, férj, könyvek, net,mi mondunk. nem lesz egyszerű az biztos, de te vagy az anyukája, ösztönösen tudod mi a jó a babának és ez a kulcsszó, az ÖSZTÖN szerintem, mert egy normális anyában az anyai ösztön a mérvadó és ösztönösen teszi amit tesz. Én legalábbis így nevelem a kisfiam, 1 éves és nagyon kiegyensúlyozott, ügyes gyerek!
2010. febr. 15. 20:13
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudsz mindig precíz lenni, hisz egyik könyv ezt írja, a másik azt, a védőnő mást mond, anyád megint mást, a szomszéd meg a nyolcadik verziót...

Véleményem, hogy válassz egy embert, és rá hallgass, az ő tanácsai legyenek mérvvadóak, akkor talán nem dilizel be.

Amúgy a legjobb tanácsadás az anyai ösztönöd.

Én hozzátáplálásban kizárólag a dokira hallgattam, nem bántam meg.

2010. febr. 15. 20:14
 3/7 anonim ***** válasza:
Nekem az én saját háziorvosom mondta, még amikor terhes voltam, hogy a tanácsokat, erőssen le kell szűrni, és ahogy én gondolom, úgy csináljam. Leginkább a védőnénire hagyatkoztam, de az infokat néha a saját, de inkább a babám igényeire igazítottam.
2010. febr. 15. 21:16
 4/7 anonim ***** válasza:

Én anyukámra, védőnőre és a gyerekorvosra hallgatok, ők egyformát mondanak. De leginkább saját magamra. Nem kell parásnak lenni (nekem is első baba). A ruháit például elejétől fogva a miénkkel mosom, mert nincs olyan sok neki (minek is hiszen hamar kinövi) és nincs sose egy mosógépnyi szennyese.

1 hónapos korától a nagykádban fürdetem, mert a kiskádban üvöltött. Nekem az volt a fontos hogy a fürdést ne rémálomként élje meg, és azóta élvezi a nagykádban a pancsolást.

A fertőtlenítés: először első használat elött mindent kifőztem amit lehetett, aztán már csak fertőtlenítő folyadékot használtam, azt is csak a tejjel érintkező dolgokhoz, és csak 3 hónapos koráig.

Már elmult 4 hónapos, de már csak mosogatószerrel elmosom és elöblítem a dolgokat. 1 hetes korától iszik néha teát, annak az üvegét sosem fertőtlenítettem, csak mosogattam.

A játékait (sok a használt), csak egyszer elmosattam a mosogatógéppel, és annyi. a túlzott fertőtlenítés sem jó, mert nem alakul ki a babában a természetes immunitás.

2010. febr. 15. 22:54
 5/7 anonim ***** válasza:
Az elején éjjel-nappal mostam a kezem, nehogy a babát piszok érje, és ekcémás lett a bőröm... Ha meg annyiszor mostam, fertőtlenítettem volna a mellem minden szoptatás előtt és után, ahogy írják, már rég elkoptak volna a mellbimbóim...
2010. febr. 15. 23:17
 6/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Én betartom az alapvető higiénés szabályokat,de nem viszem tulzásba. Előttem sajnos van egy nagyon rossz példa. Az egyik ismerősöm mindig mindent fertőtlenített a babának olyan szinten,hogy napi szinten mindent áttörölt domestossal.Ha vett valamit a boltban(akár csak maguknak is)azt is. Most ott tart,hogy a 3 éves gyereke nem kezdhette el az ovit mert nem fejlődött ki rendesen az immunrendszere és a legkissebb megfázással is kórházba kell feküdniük és antibiotikumot kell kapnia mert nem tud ellenállni a kicsi szervezete. Havonta 2 havonta mennek kontrollra a kórházba, mert figyelik a gyereket,hogy mennyire ellenálló már. Ez mindig vérvétellel jár. :-(

Na én nem szeretnék ebben a cipőben járni. :-(

Azért persze mosok én is kezet,meg elmosom a dolgait,kimosom a ruháját.:-) De normális keretek között.

2010. febr. 16. 05:45
 7/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat.én is egyetértek minden válaszadóval.
2010. febr. 16. 19:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!