Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Babaúszással kapcsolatban...

Babaúszással kapcsolatban lenne kérdésem?

Figyelt kérdés
3. alkalommal voltunk, 2. alkalommal merült is a fiam, de nagyon nem tetszik neki, mondta az oktató, hogy akkor hagyjuk, itthon bő vízzel mossuk az arcát, és ha hozzászokott, akkor majd merül megint. Nem marad így le semmiről? Később meg fogja majd vajon szeretni?
2011. nov. 19. 14:48
 1/4 anonim ***** válasza:

mi nem jártunk baba úszásra. nagyon száraz böre volt.

de kádban imádott fürdeni. aztán kb 9 hós volt mikor elutaztam anyukámékhoz, nyár, meleg, és elmentem a barátnömmel néha babaúszásra. míg ök úsztak addig én a pancsolóban voltam a kislányommal. nem szerette akkor ha víz érte a fejét, így hagytam. na de a játékok mindig lemerültek a vízalá, amit kikellett szedni. meg a kacsa szájából is folyott a víz amit meg kellett fogni. a végén saját maga merült volt hogy simán felszedte a játékot úgy hogy a feje telejsen bele merült a vízbe.

na de otthon elkezdödött az 1 évesekre jellemzö utálom a vizet, hajmosást dolgot. így most utál fürödni. bele sem ül, nagy hiszti árnán állva mosom le.

pár hete voltunk fürdöben, ahol elöször nem akart a vízbe jönni, de volt egy csúzda ami a vízben ért véget. elöször fogtam a kezét, így a feje nem ért a vízbe majd egyszer ellökte magát és apa szedte ki a vízböl. nem zavarta ment a következö körre, és tudta hogy merülés a vége, de nem volt baj.

én kicsit lelketlennek találom a vízbe merítést, és egy gyerek érzi a vizet és saját maga bele teszi ha akarja. ha nem akkor nem. egyébként vannak olyan babúszások ahol azt az elvet vallják hogy nem kell meríteni, majd merül magától. nekem ez barátságosabb megoldás. keress ilyet.

otthon nem fogja megszokni, csak ahogy nagyobb lesz rosszabb lesz. lemaradni semmiröl nem maradtok.

2011. nov. 19. 15:05
 2/4 anonim ***** válasza:
Mi 10 hósan kezdtünk. Ahová mi járunk semmit nem eröltetnk. Fél éve járunk, de még csak szedeget a vízből és sokféle játékot játszanak. Most kellett vegyek buvárszemüveget, mert kezdi a merülést. Nem értem mért sürgetik máshol. A mozgás a lényeg. Nem?? Próbáljatok ki más helyet, vagy más csoportot, ha van rá lehetőség!
2011. nov. 19. 15:21
 3/4 A kérdező kommentje:
Nem erőltetik, sőt nagyon aranyos volt az oktató, és ő mondta, hogy hagyjuk egyenlőre, az sem baj, ha nem merül.
2011. nov. 19. 15:49
 4/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Mi 1.5 éves kisfiammal több mint 1 éve járunk babaúszásra. Semmiről nem fog lemaradni attól, hogy nem merül minden órán, efelől megnyugodhatsz. Nem arról szól a babaúszás, hogy mindenáron búvásokat képeznek. A lényeg a mondókákon, dalokon és mozgáson van.

A merülésről nekem azt mondta az oktató, hogy segít feldolgozni a babának szülés körüli stresszt, traumát. Vagyis ott is egy kellemes nedves környezetből jön ki, így a vízből is ha kijön, neki is kellemetlen, sőt fájdalmas. Ha merülés után látja a te vagy párod mosolygós arcát és kapja a sok puszit, könnyebb lesz neki. (Ezt mindenki döntse el maga, hogy mit gondol róla.)

Nálunk sem erőltetik a merülést, viszont nekünk is ajánlott volt gyakorolni otthon.

Meg fogja szeretni a vizet és a merülést is, csak ne ess kétségbe, mert azt érzik a babák. Gyakorolni kell és nem szabad feladni. Ahogy gondolom, a ti oktatótok sem egy elvetemült, hogy de csak azért is merülj. Ha úgy látod, hogy a babád nem akarja, akkor ne dugd a víz alá. Ezt úgyis látni fogod.

Nálunk nem a merüléssel van a baj, hanem a csúszdával.

2011. nov. 19. 15:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!