Nem tud forogni, de már 4 hónaposan négykézlábra áll, normális ez?
Abszolut nem tud forogni, de hason felnyomja a labait negykezlabra es onnan visszafordul. Nem szándékosan, csak annyira nem tud magaval mit kezdeni. A tamaszkodasa is kétseges, sokat emelgeti a kezeit.
Marcius 8-án lesz csak 4 hónapos.
Aggódom. Mindenki mondja hogy ügyes, de szerintem ez pont nagyon nem jó így.
Hogy kerül hasra? Ne tedd hasra! Egy babát nem kell hasaltatni.
A túl gyors mozgásfejlődés utalHAT izomtónus egyenetlenségre vagy feszességre. Én megmutatnám szakembernek.
Szerintem nem normális kérdező , én megnézetném azért.
3# Te meg ne írj már ordító baromságot... Úristen...
Az enyém kifejezetten szeretett hason lenni 4 hónaposan, pedig mi is úgy kezdtük, mint a cikk írta, rajtam.
#1 vagyok, mint voltunk Dévényesnél 3 hónaposan mindent csak ellenőriztetni, de minden rendben volt.
A #3-as TÉNYLEG ordító baromságot írt.
A normális törzs és nyakizom fejlődéshez szükséges, hogy hason legyen a baba. Így tudnak megerősödni a nyak és a törzsizmok, hogy felemelje a fejét, és később pedig átforduljon. Akkor is kell hasaltatni, hogyha nem szereti. Ha majd megerősödnek az izmai, akkor majd szeret hasalni, nálunk is ez volt.
Utána lehet ennek olvasni minden normálsi szakirodalomban.
A rendszeres hasaltatás különösen fontos akkor, hogyha háton altatod a SIDS veszély miatt.
Ha elolvasnád pl a linkelt cikket akkor rájönnél hogy te mondasz hülyeséget. Nem szükséges. Én se hasaltattam - ez s szabad mozgás biztosításának a lényege - mégis megtanult mindent, 4 éves és igen fejlett a mozgáskoordinációja.
Az ősember is pocakpárnán hasaltatta a babát. Meg a természeti népek mind. (Jah nem) Ez a hasaltatás ajánlás a spocki ajánlásokat követően jött, miszerint legyen minél kevesebbet kézben a baba. Az a gyerek amelyik eleget van kézben, vállon, alkaron, hordozzák, annak nem szükséges a hasaltatás. Ez a modernkori gyereknevelési irányelvekkel megszűnt a 20.században. Egy normális fejlettségű gyerek megtanul anélkül is forogni, kúszni-mászni, ülni, állni, menni, hogy bárki belenyúlna, ha a szabad mozgás biztosítva van számára. Mivel ez egy idegrendszeri program. Tőled függetlenül zajlik.
És olyan testhelyzetbe hozni a babát, amibe magát önállóan nem tudja belevinni, az azt jelenti, hogy még nem érett arra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!