Ez normális? Már teljesen el vagyok keseredve. Kisfiam holnap lesz 8 hónapos. Még nem kúszunk, csak tolat és négykézláb hintázik. Ez főleg azért bánt, mert sokat hisztizik miatta, hogy nem előre halad.
Vannak.
Nagyobbik lányom 7 hónaposan kezdett forogni, 9 hónaposan kúszott, 10 hónaposan kezdett mászni, meg felülni. (Majdnem 17 hónaposan indult el.)
Nekem a pici most 5 hónapos, még nem forog... (nekünk is mondták, hogy kötött izomzatú. Meg 9 kg, azt mondták, ez is hátráltathatja.)
Igen igen, mozgásfejlesztőnél és dévényesnél is jártunk, és mostanra azt mondják minden rendben van vele. Gondolom emiatf lehet ez a "csúszás" is, viszont a kutyás hintázást már kb 3 hete csinálja, de semmi... :(
Neked is tolatott vagy forgott a tengelye körül? Vagy esetleg ilyen hintázós gyakorlatok voltak előtte?
Mostanában pedig nagyon rosszul alszik és eszik is, amik mind lehet(nének) ezeknek (mozgás, fogak) a jelei, de sajnos semmi. Hát várom és reménykedek.
Időben van, szóval nincs lemaradva. Kúszni 9, mászni 11 hónapos korig kell. A négykézláb hintázás meg arra utal, hogy nemsokára mászni fog. Egyébként az én kisfiam előbb hintázott, aztán elkezdett kúszni, de 2 hét se telt el már mászott, szóval nem feltétlen marad ki a kúszás sem. Pedig én azt hittem kimarad.
Foga meg majd lesz, nyugi! :)
Most nézem, ha hátra meg körbe megy, akkor a kúszás nem marad ki, ezt is elfogadják kúszásnak.
Nálunk kb 4-5 hét volt a hintázás.
Az nem baj, hogy zavarja, legalább motiválja magát, fog ő haladni is nemsokára. :)
Nincs lemaradva, nem lassú, ne stresszeld magad feleslegesen.
Nekünk le van maradva, de azon is felesleges stresszelni magam. Mindent, amit javasolnak betartottunk/betartunk, heti több gyógytorna, otthoni átmozgatás... a többi a gyereken múlik.
Mindezek mellett 10 hónaposan kúszott, 14 hónaposan mászott, 17 hónapos és még nem indult el.
A fogak meg aztán teljesen olyan téma, amire SEMMI ráhatásod nincs. Van olyan gyerek, aki már 4 hónaposan fogat növeszt, másiknak még 1 évesen sincs 1 se. Ez utóbbi is rendben van, nem lesz tőle kevesebb a gyerek, nem marad fogatlan se.
Nálunk a pici 6 hetes kora óta a fogzás jeleit mutatta, nyálcsorgás, duzzadt íny, de végül 11 hónapos volt, mire kijött az első.
Nincs lemaradva ne félj.
Első fiam csak hátrafelé kúszott, 7 hósan kezdett forgolódni, 9 hósan felállt, 11 hósan elindult. Foga 11 hósan jött ki az első,majd 4 hét alatt 8 (borzalmas időszak volt).
Második fiam most 8 hónapos, 4 hósan kezdett hátról hasra fordulni,5 hósan minkét irányba, most kezdi próbálgatni a kúszást, de csak úgy,hogy dőlönget hason jobbra és balra és úgy halad előre egy keveset, de forog a tengelye körül és löki a fenekét mindefelé. Még csak nem is hintézgat ahogy a tied.
Foga kijött 7 hósan egy hét alatt 2. MOst jön a 3ik.
Nyugi nincs lemaradva. kicsit lassabb tempóban halad mint a többi baba.
Vannak anyukák akik másmiatt jobban aggódnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!