Mozgásfejlődés-kérdés 6 hónaposnál: normális ütemben fejlődik szerintetek? Hasáról hátára napi több alkalommal is fordul, vissza csak az oldalára, négykézláb viszont billeg előre-hátra. Többi lent.
5 hónapos 1 hetesen fordult először hasról hátra a 6 hónapos fiunk.Vissza csak az oldaláig sikerül neki,mondjuk,nem is erőlteti,inkább "billen".6 hónapos status-on rendben találtak.Mivel segíthetném a hátáról hasára fordulást? (lepedős trükköt kivéve,mert azt csináljuk néha,élvezi nagyon)
Tegnapelőtt viszont négykézlábra áll és billeg előre-hátra,ez a legújabb.Ezeket mind csak az ágyunkon hajlandó csinálni,a földön a játszószőnyegén csak "repül",ott nem bűvészkedik-ezt is furcsállom.
Orvoshoz majd csak tanácsadásra mennénk a jövő héten,de hátha addig elláttok tippekkel,ötletekkel :-) Köszi!
Akkor jó,szerintem is minden oké,de azért bujkált a kisördög,mert más anyukáktól hallom,hogy az ő babájuk 6 hetes kora óta alszik éjjel (nem hiszem,hogy 10ből 10 anyuka pont ilyen szerencsés,akivel beszéltem) 3 hónaposan már fordult és 6 hónaposan bőven mászott...
Szóval a "nagykönyv" szerint igen,jól fejlődik,csak elbizonytalanított a többi anyuka.Ritkán járunk egyébként közösségbe,pont a "szuper gyerekem van és kiokosítalak" típusú anyukák miatt.Általában a tanácsadás alkalmával jönnek össze,amikor sok okos van kis helyen és akkor úgy érzem,hogy mi le vagyunk maradva;pedig nem.
Köszönöm a megerősítést azért,mentek a zöld pacsik.
A "nagykönyv" átlagot ír.A legtöbb baba által tudott dolgokkal.
Ettől függetlenül lehet előbb és lehet később is csinálniuk a dolgokat.
Azért mert még nem fordul hátról hasra én nem aggódnék,mert a többit már csinálja.
Ne erőltesd,ha elég erős lesz hozzá majd megcsinálja.
A lényeg az lenne mindegyik babánál,hogy Ő maga akarja csinálni,de sajnos sok szülő erőlteti,hogy azt tudja mondani,hogy az enyém már ezt meg azt csinál.
Csak mikor majd tartási nehézsége lesz a gyerekének,meg gerincferdülése akkor nem fogja tudni,hogy mitől:(
Persze bele sem gondol abba,hogy Ő erőltette annak idején a babáját.
Ne aggódj,majd ha tudja megcsinálja.Az sem baj ha "későn".
Ha nem tudja(amit kétlek a leírtak alapján) akkor Te úgysem tudod neki megtanítani,hanem csak szakember.
Teljesen egészséges gyerekeim 6 hónaposan csak az egyik irányba fordultak. Később minden lépcsőfokot betartva szépen fejlődtek. Biztos vannak szuperbabák, de a nagy átlag a papírforma szerint fejlődik, ezért is vannak megadva ezek az időpontok.
Aggodalomra semmi okod, én a helyedben többet raknám a földre játszószőnyegre, hogy kemény felületen is begyakorolja a tudását, illetve a kúszás-mászás is jobban megindul, ha van tere.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!