8 hós fiam csak hasról fordul hátra, stabilan ül. Normális ez?
Figyelt kérdés
2011. jún. 24. 18:31
1/6 anonim válasza:
gyerekorvos mit mondott?
hiába mondom, hogy normális vagy azt, hogy már rég kéne forognia, csak az orvos ismeri és tudja, hogy minden rendben van-e
2/6 anonim válasza:
az enyém is kb. 8,5 volt, amikor a hátáróla hasára fordult, de aztán pár nap alatt belejött,most már le se lehet állítani a forgolódást. Ő is 7 hónapos korától stabilan ült egyedül, most 10 hós és már a bútorok meleltt megy és mászik rendesen régóta. Szóval szerintem nem késett még le semmiről.
3/6 anonim válasza:
De ha még nem forog, nem tud négykézlábra állni, hogy ül fel?
4/6 anonim válasza:
Amíg magától nem ül fel tilos ültetni! Én is hagytam ülni a 8 hós kislányomat mielőtt önállóan felült volna. Nagyon szépen ült, egyáltalán nem dűlöngélt, nem hittem, hogy bajt csinálok vele, de utána jópár hónapig gyógytornára jártunk, mert leterhelte a gerincét és ráadásul le is maradt a mozgásfejlődésben, mert így nem volt motiváció a mászásra :-( Szóval NE ültesd. Tudom, hogy szívesebben nézelődnek ülve, de ezt a kis időt még ki kell bírni. Nekün a Dévény torna nagyon sokat segített, hamar behozta a kislányom a lemaradást - nagyon jó szívvel tudom ajánlani nektek is. A kislányomnak egyébként féloldali izomtónus zavara volt, azért nem tudott fordulni mindkét irányba (ő is csak hasra fordult ennyi idősen). Ezt egyébként sem a védőnő, sem gyerekorvos nem vette észre. Szerintem nem ártana megnézetni egy Dévényessel a kisfiadat, hátha nála is van valami hasonló gond. Két alkalom torna után a kislányom már fordult a másik irányba is, még két alkalom után megtanult kúszni, aztán négykézláb mászni, majd felülni. Végül 15 hónaposan indult el, és ma már egy nagyon ügyes 2,5 éves nagylány, aki semmiben sincs lemaradva a kortársaitól :-)
5/6 anonim válasza:
ha felültetik, stabilan megtartja magát, nem dől el
6/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. A gyerekorvos azt mondja, hogy mivel a lányom is (2,5 éves) későn kezdett mozogni, még nincs lemaradva. Ráadásul egy hónapja volt egy kézműtétje is a fiamnak, ami miatt nem igazán használta a jobb kezét. Szóval ezért vagyok kicsit dilemmába, hogy vigyem-e fejlesztésre, vagy várjak még egy kicsit.
2011. jún. 24. 21:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!