Ottalvósra hogyan utaztok kisbabával, mikre kell figyelni? Nem borítja meg pl. az éjjeli alvását?
5 hónapos gyerekkel hegyekbe túrázni elég merész dolog, a gyereknek csak stressz lesz az egész, meg nektek is, ha végig üvölt egész idö alatt. Ezt mindenképpen kihagynám, márcsak azért is, mert így semmiféle napirendet nem lehet tartani.
A 8 hónapos tengerpart még megoldható, ha a gyerek napirendjét tartjátok elsödlegesenek, amikor alvási ideje van, akkor a emgszokott módon tud aludni - nem a parton nagy nyüzsgések közepette -, de ettöl még nem biztos, hogy nektek valamennyire is pihenés lesz belöle.
Mi kereken egy éves babával mentünk 3 napra tengerpartra.
Akkor már egy ideje csak délután aludt, azt megoldottuk a parton vagy séta közben babakocsiban, igaz, hogy sokkal kevesebbet aludt a szokottnál, mert itthon a 3-4 óra sem volt ritka, ott meg 1-1,5 órát sikerült, ha jól emlékszem. Egyik nap a késő délutáni séta közben is elbóbiskolt a kocsiban, de ez itthon is előfordult néha, ha sokat ült benne, szóval a napközbeni alvások nem sokat változtak.
Viszont az esti alvás rosszabb volt, mint vártam, azt hittem,hogy elalszik cicin, mint mindig, ehelyett éktelen sírásba kezdett, mikor már majdnem elaludt, szerintem akkor zavarta, hogy nem a megszokott környezetben van. Ezt mindkét este eljátszotta, szerencsére ha nagy nehezen sikerült megnyugtatni, akkor onnantól aludt szépen. De azért örültem, hogy elsőre csak ilyen rövid időre mentünk :)
Tippem nincs, hogy hogyan lehetett volna javítani, remélem idén már jobb éjszakák lesznek, ha eljutunk valahova :)
Ja, és itthon már nem kavart be semmi, egyből visszaálltunk a megszokottra.
Szerintem az 5 hónapos utatással még nem lesz baj, akkor még annyira nem tesz különbséget, de lehet még a 8 hónaposnál sem fog annyira a környezetre figyelni, inkább rátok.
A hegyekben azt a pár napot szerintem kibírjátok, ha kicsit nyűgösebb alvások is lesznek, aztán attól függően "készülhettek" a hosszabb útra.
3 és 8 hónapos korában voltunk "nyaralni". Meglepően jól alkalmazkodott a lányunk, pedig egyébként letehetetlen baba volt, aki utálja az autót, a babakocsit, meg minden hordozó eszközt. Na ez a gyerek 8 hónaposan az 6 órás utat egy nagyobb megállóval lazán, sírás nélkül viselte, aludt az autóban. Mivel sokat aludt útközben, nyilván megborult az éjszakai alvása, de szerintem ha az ember elfogadja, hogy ez a nyaralás nem olyan már, mint baba nélkül, akkor ehhez lehet alkalmazkodni. Szóval mivan akkor, ha egy órával később kezdődik a nap, vagy előbb ér véget? Semmi... Mi ebben a szellemiségben mentünk, nagyokat sétáltunk a hegyekben, vagy babakocsival, vagy rám volt kötve és bármelyikben elaludt magától, teljesen random időpontokban. Én csak pislogtam, hogy ez milyen gyerek!? Nem cseréltük el a megállónknál valakivel? :D Nagyon jól sikerült, de mi sem gondoltuk túl. Na most az is lehet, hogy nektek nem fog jól elsülni, de erre is csak azt tudom mondani, hogy és? :) Ez is egy tapasztalat. Én a repüléshez nem éreztem magamat elég bátornak, engem rosszul érint, ha zavarunk másokat, márpedig ott könnyen benne van, hogy végig ordítja az utat a fel és leszállás miatt. Volt már részem olyan utazásban, ahol egy baba végig sírt, senki nem szólt a párnak érte, de érezhetően mindenkinek a töke kivolt. Én nem szeretnék ilyen szituba kerülni, így mi a repüléseket 1-2-3 évre elnapoltuk.
Az hogy, mivel készülj...
Mindennel, amire otthon is szükségetek van.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!