Medóra vagy Nilla?
Hát ha csak ez a két név létezne a világon, akkor inkább már Medóra, az legalább komoly hangzású és tetszenek a Medi, Médi becézett alakok.
A Nillát semmiképpen nem adnám, komolytalan és bugyuta névnek hat.
De egyetértek a többséggel, egyik sem különösebben jó.
A Nilla kevésbé bántja a fülemet, mint a másik.
De úgy nevezitek el a gyereketeket, ahogy ti akarjátok. Biztos van akinek meg az enyéim neve nem tetszik. Viszont főleg a lányoknál érdemes átgondolni az ilyen kirívó neveket. Mert ha esetleg csúnya, túlsúlyos vagy buta kisgyerek lesz, csak ront a helyzeten és még ezzel is szekálni fogják.
Bármi más.
Nem értem miért kell feltűnősködő nevet adni szerencsétlennek. Én haragudtam volna a szüleimre ha ilyen nevet adnak.
25ös, akkor menj idegen helyre és mutatkozz be Medóraként, és figyeld reakciókat. Hamar megtudod...
Én azt mondom inkább legyen semmilyen nevem mint egy név karikatúrájaként hívjanak.
"Nem gondolom, hogy rosszabbak ezek a nevek mint egy sokadik Anna vagy Hanna vagy egy közhelyes Jázmin pl."
De amint a válaszokból láthatod, az emberek többsége úgy gondolja. Ha meg nem érdekel ez a vélemény, akkor minek írtad ki egyáltalán a kérdést?
Egyébként meg a sokadik Anna-Hanna-Jázmin és egy olyan kirívó, szokatlan név között, amit elvétve egyszer jut eszébe valakinek adni, még bőven van miből válogatni, ami nem tucatnév, de mégse a feltűnősködő egyediség vágya jön le a szülői névadásból.
Egyébként ha muszáj ebből a két keresztnévből választani, akkor a Medóra inkább, mert komolyabb, és nem becenévszerű, mint a Nilla. Egyébként az is számít, hogy a vezetéknévhez melyik illik jobban.
A Medóra nekünk jobban tetszik, szerintünk nem rosszabb a Fedórától, Eleonórától vagy a Teodórától, csak szokatlanabb.
Igazából a Dóra tetszik, így is hívnánk becézésként, de magába a vezetéknévvel nem tetszik a Dóra.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!