Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért lehet probléma, ha...

Miért lehet probléma, ha tisztába tevés után mégegyszer tisztába kell tenni esetleg a babát?

Figyelt kérdés

Tegnap voltunk anyukáméknál, és átjöttek hozzánk a húgomék is. 1 éves a kislánya.

Míg ott voltak anyuéknál, pelust kellett egyszer cserélni a babáján, mert bekakilt, meg volt benne kevés pisi is. És amikor tisztába tették akkor aggódott, ijedezett, hogy újból tisztába kell tenni. Félve mondta, hogy "mi lesz ha most meg kakál bele a tisztába".

Akkor nem tűnt fel, talán másvalamin jártak a gondolataim, most jutott eszembe, hogy vajon tényleg ennyire tarthatott tőle? Nyilván majd megkérdezem őt is, amikor legközelebb találkozunk, de kíváncsi vagyok, szerintetek. Tényleg probléma, ha még egyszer tisztába kell tenni a babát? Most lényeges, hogy 5 perc múlva megy a kövi pelus a szemetesbe, vagy csak 3 óra múlva? Vagy más miatt lehetett baj? Mit gondoltok? Meg eleve ha kakilt, akkor nem fog pár perc múlva megint, nem?

Enyém már 5 éves, de mikor még pelenkás volt, bennem fel sem merült, hogy ez probléma legyen. Meg nem is emlékszem, hogy nagyon történt volna ilyen (legalábbis a fiammal..).

2024. febr. 18. 16:50
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
63%
Hát nem olcsó dolog a pelus az biztos. Amióta a DM saját markasat kénytelenek voltunk lecserélni pampersre azóta én is nyelek szaporan,ha megint cserélni kell idő előtt.
2024. febr. 18. 23:04
 12/12 anonim ***** válasza:
Az én gyerekemnél anno volt többször is, hogy 2-3 részletben kakilt, pár perc-10 perc különbségekkel. Nem olcsó a pelenka, és pazarlásnak érzed akkor is, ha nem rossz az anyagi helyzeted, bőven telik rá. Emellett kb. senki nem szeret pelenkát cserélni, pláne nem kakis pelust, így nem túl üdítő rövid időközönként megtenni. De nyilván lehetett az is, amit többen írtak, alig volt nála tartalék. Viszont nem tudom, miért agyalsz ezeken hosszan, adott pillanatban az ember sopánkodik dolgokon, hogy jaj, lehet, hogy lesz még egy adag hamar, ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy retteg a dologtól, és a nap 24 órájában azon jár az anyuka esze, hogy úristen, mi lesz majd, ha pelenkacsere után újra bekakil.
2024. febr. 19. 11:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!