Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A kakaó segíti az elalvást?

A kakaó segíti az elalvást?

Figyelt kérdés
Anyám és anyósom is javasolta hogy adjak kakaót a 9hós lányomnak, mert nehezen alszik el. Nem jelent problémát estére a cukor a fogaknak és tényleg jó alvásra? Elvileg a testvérem kaptak, én csak azért nem mert nem szerettem. Én még nem adnék neki, ti hogy vagytok ezzel?
febr. 15. 07:23
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
88%

A cukor hogy segítené az alvásban? Inkább felpörgetHETi.

Biztosan nem adnék ekkora gyereknek. Vacsora után meg alap, hogy megmosom a fogát.

febr. 15. 08:55
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Ez régen volt szokás. Anyukám is mesélte, hogy akkor ez elfogadott volt. Mi 3-an vagyunk tesvérek én nem szerettem tesómék imádták a kakaót. Mondjuk ő estére sosem adott egyiknek sem. Mindig mondja anyukám, hogy ha ma szült volna nem adott volna, de ugye 40 évvel ezelőtt ez volt a természetes, meg az édeskömény tea. Nálunk anyukám egyértelműen elmondta, hogy az ő ismeretei régieg így az öltözködés terén ad tanácsot, ha kérek és inkább èn tanítsam meg hogy megy most és ő segít amiben csak kérem. Szerintem ez jobb hozzáállás, mint ha a 30-50 évvel ezelőtti dolgokat tolná. Anyós pl ilyen. Szerinte 3 hónaposan hozzátáplálni kellene, meg folyton vizet akar itatni a babával, mert csuklik.

Ne addj kakaót és a helyedben meghúznám a határokat, hogy ne csesztessen anyósod meg az anyád.

febr. 15. 09:29
 13/16 anonim ***** válasza:
89%

A meleg ital elkortyolgatádának van alvást segítő hatása, de a cukor és a kakaó ezzel ellentétes hatást fejt ki. Kérdés ugye, hogy adott esetben melyik az erősebb, így lehet segít, lehet ront.

Másrészt a sima tejet (nem tejterméket) emlékeim szerint egészséges gyereknek is csak 1 évesen ajánlják (ezt nem tudom biztosan, az én fiam tejallergiás volt kicsinek úgyhogy eleve várnunk kellett a tejjel).

Szerintem inkább szoptasd meg vagy adj neki tápszert.

febr. 15. 09:50
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
9 hónaposnak tejet sem!Majd egy éves kora után.Addig tápszer!
febr. 15. 11:13
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Jó nagy barmok, ha egy 9 hónapost kakaóval itatnának🤦🏻‍♀️

Nézz utána kicsit, semmi szüksége kakaóra. Sőt. Az se baj, ha 2 éves korig nem kap.

febr. 15. 18:25
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Sőt. A sok cukortól felpörög.
febr. 16. 06:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!