Miért kakaóztatják reggelente a gyerekeket?
Ne vegyètek provokálásnak, csak kismamaként egyelőre még sok a kérdés bennem, mit miért csinálnak, mi a jó...
Szóval, mindenhol azt látom, hogy reggel felkelés után cukros kakaót adnak inni a gyereknek, ami nekem tök fura, mert ugye közismert tény, hogy reggel a legérzékenyebb az inzulin és éhgyomorra benyomni egy cukros kakaót az elégge dobálja majd a vércukrot, ami egyenes út az inzulimrezisztenciához/cukorbetegséghez.
De mi ennek a háttere? Muszáj reggel innia valami ilyet a gyereknek? Nem lehet szimplán vizet adni helyette? Ez a reggelit helyettesíti?
Valahogy nem rémlik, hogy gyerekként kakaóztunk volna, de nemtudom, valami oka csak van, hogy mindenki ezt csinálja.
A gyereknek a kakaó az kb olyan mint egy felnőttnek a kávé.
Egy kakaótól felpörög kicsit, "magához tér", gyorsabban felébred stb... így könnyebben indul meg oviba-suliba.
Legalábbis nálam így volt.
Napindító ital.
Ennél sokkal furább az esti lefekvés előtti kakaóztatás.
Nekem egyik gyerekem sem kapott kakaót.
Már rég pörögtek, amire én vagy az apjuk kimásztunk az ágyból.😂
A kávéba van egy kiskanál cukor, a kakaóban ennek többszöröse. Kivétel ha 100% kakaóból készíted, de abba is muszáj vmennyi cukor.
Szerintem is felesleges rossz szokás. Néha, ha kérnek, természetesen kapni szoktak kakaót vagy vaníliás tejet (meleg tej + 1 kiskanál vaníliás cukor). De minden nap egészségtelen ezzel indítani a napot.
Én kakaóztam gyerekként. Most IR-es vagyok. Egyáltalán nem azt mondom hogy az vezetett ide, de ez is az egyik oka, hogy más reggeli rutint választottunk = mert úgyis az kell nekik, amit a szülő eszik/iszik.
Én teázok reggel, így a gyerek is ezt kívánja meg. Az oviban szokott lenni kakaó, de még nem jött haza azzal, hogy az olyan finom, csináljak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!