Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ez paramamiságnak szamít?...

Ez paramamiságnak szamít? Ultraszaranyának számítok? Vagy csak ilyen szerencsétlenül jönnek ki a helyzetek? /Orvos téma, leesés téma, elesés/

Figyelt kérdés

Sokat esik a kislányom az első felállásától kezdve, ami 7 hónaposan volt. Akkor vetődött sokat hanyatt. Eleinte nem is aggódtam. Majd megtanulja alapon.

Viszonylag azért sokat esett kemény helyeken és nem kemény helyeken is. De azért szépen megtanulta tompítani, ennek ellenére még van pár eset.

Aztán lenyelt már jópár dolgot.

Szaloncukor papír, szaloncukornak a felét bekapta, papírt, papírzsebkendőt, zacskót, lerágta a címkét egy termékről (pelenkázas közben neki adtam, véletlen sem gondoltam volna hogy legudja azt rágni, mármint azt az anyagot).

Szerintem ezek az agyamra mentek, mert az elején amilyen lazán kezeltem, most annyira nem.

Nyílván tartok az agyrázkódás témától, a vakbélgyulladás, vagy agyvíz szivárgás vgy mit tudom én mik vannak még.

Most jön az ORVOS TÉMA:

Hanyatt esett két centiről a kőre. Konkrétan ufóként nézett rám az orvos hogy elvittem megnézetni. Igaz nem volt semmi külsérelmi nyom és változás sem, de akkorát zakózott hogy az még nekem is fájt.

Aztán hányás hasmenés vírus volt amiért mentünk de ha már ott voltam mondtam neki hogy lenyelt egy apró kis nejlon zacsi anyagot és még nem láttam a kakiba, hogy ez probléma e. Jó ez lehet hogy tényleg hülye kérdés volt mondjuk ez tény. Ott is furán nézett rám.

Azelőtt elvittem a kórházba megnézetni, mert az elesése után hányt , viszont két nappal. Ez egy másik orvos volt de ő is konkrétan ufónak nézett, hogy két nap után nem azért fog Hányni. Na én ezt nem így tudom hanem hogy 3 napig jelentkezhetnek a tünetek.

Azután szintén esés hányással mentünk a kórházba, de ott bent tartottak megfigyelésre, semmi baja nem lett végül szerencsére.

Most pedig elvittem mert leesett az ágyról. Természetesen most is konkrétan hülyének éreztem magam, úgy néztek rám.

Feltételezem hogy azt hiszi hogy minden szarral rohangálok, de ez csak az utóbbi időben volt így. Összesen 3 alkalom volt amikor ilyen miatt mentünk, ennél jóval többet esett.

És itt fordult meg a fejemben hogy most más anyukánál vagy nem történnek ilyenek mert patentul figyelnek a gyerekre és elő sem tud fordulni vagy pedig lazák és nem fognak ilyenekkel rohangálni majd csak akkor ha valami fura van. A második elven vagyok én is alapjáraton de azért mégis csak az ágyról esett le utóbbi alkalommal.

2024. febr. 14. 16:53
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
13%

17, az esetemben, hogy kikaparta a falat azzal mit kellett volna tennem?

Eldugni a falat?.

Vagy az esés....Szalad a gyerek, nekimegy az ajtomelleknek.

Akkor is szalad, ha ezerszer leallitom.

Úgyhogy nem érzem magam szaranyanak azért mert leesik a gyerek.

A másik, hogy esetleg te zabalsz meg a kutyád, nem egy kisgyerek.

A kisgyerek eszik.

2024. febr. 14. 19:47
 22/34 A kérdező kommentje:

Nem látom egyébként hogy baj lenne az egyensúlyával. Ügyesen tesz vesz, viszont amikor nekiállt állni nem tudott ülni. Én is figyeltem utána rá. 2x azért mentünk mert hányt is, de az valószínűleg nem azért volt.

1x pedig az ágy miatt, ahol egyébként nem velem volt. Nálam is az elején majdnem esett le de akkor elkaptam. Konkrétan ha az ágyon vagyunk a seggébe vagyok.

A szaloncukros papírt játszani adtuk neki oda amit belátok felelőtlenség volt, de erősnek tűnt a papírja és mellettünk is volt alapon játszhatott vele.

Mást nem nyelt le ami veszélyes is lenne. Előtte is már minden apró mütyür el volt rakva. Én azt hittem minden baba ilyen hogy esik, de akkor ezekszerint nem. Az is igaz hogy mondjuk nem tudom a tiétek milyen de az enyém szeleburdi. Vigyáz , de azért vad.

2024. febr. 14. 19:56
 23/34 A kérdező kommentje:
Ezen kívül még két kérdésem volt eleséssel kapcsolatosan, de az még régebben volt jóval.
2024. febr. 14. 19:58
 24/34 A kérdező kommentje:
Ja a zacskó sem volt elől hagyva hanem a kukászsákból harapott le egyet mielőtt levittem. A cipőm húztam közben...
2024. febr. 14. 20:01
 25/34 anonim ***** válasza:
100%
#14 vagyok, mentségemre szóljon nem tudtam, hogy eltört, este lefekvés előtt szaladt és esett el a szobában, éjszaka dagadt be neki, reggel pedig vittük...
2024. febr. 14. 20:16
 26/34 anonim ***** válasza:

18# vagyok. Kérdező,személyiségtől is függ. Van amelyik gyerek a falra is mászik,szeleburdi,stb.,van amelyik meg nem. Nincs ezzel gond.

25# Nem a te hibád.

2024. febr. 14. 20:29
 27/34 anonim ***** válasza:
100%

"esetemben, hogy kikaparta a falat azzal mit kellett volna tennem?"

Figyelni a gyerekre? Milyen omladozó romhalmazban vagy kókány sufni tuning házban kell élni, hogy a gyerek feltűnés nélkül lekaparhassa a vakolatot egy pillanatot?

Egyébként szép a magyar nyelv: az elesni és a leesni két különböző jelentéssel bír. Az, hogy esik, a mozgásfejlődés velejárója. Persze ez se fekete-fehér. Ha pl: vezetgeti valaki a gyereket, annak a gyereke bizony többet fog esni, nem tanul meg rendesen kitámasztani, ez a szülő felelőssége; meg van az úgy is, ha mindent jól csinál a szülő, de pl: izomtónuszavar miatt kevésbé hatékonyan tompít eséskor, erről nem tehet azon túl, hogy tornáztatja.

A leesés viszont sokkal tisztább felelősség. Nem hagyom hogy felmásszon pl: az ablakpárkányra és akkor nem fog leesni.

Az ágyon se hagyom egyedül míg pici. Ha egy ovis gurul le az ágyról az már nem katasztrófa.

2024. febr. 14. 20:58
 28/34 anonim ***** válasza:
26%

27, csakhogy tudd, az ablak mellett van egy komód, az mögött volt megcsinalva a fal.Senki keze még csak be sem fér oda, de a két éves gyerekemé igen.

És kikérem magamnak ezt a stílust.

Attól, hogy ez történt nem is értem honnan veszed, hogy romhalmaz a házunk.

Felujitunk szívem, szerinted miért volt frissen megcsinálva a fal?

Hihetetlen milyen rosszindulatú emberek vannak itt.

Ja, és nem egy pillanat alatt kaparta ki, észrevétlenül amíg én a másik gyerekkel foglalkoztam, lehetett az egy hét is mire felfedeztem, hogy valami nem oké.

Viszont nem ettem meg az összes cuccot, bőven volt belőle a földön is.

Nem élünk putriban, és a helyesírásert is elnézést ha netán vannak hibák, nem anyanyelvem a magyar, de azt gondolom azért elég jól használom.

21

2024. febr. 14. 21:27
 29/34 anonim ***** válasza:
36%

Kérdező! Kezet foghatunk; én is ebben a helyzetben vagyok, és én is tiszta paramami vagyok már...

Pedig 2 gyerekem van. A nagyobbal soha semmi baleset nem történt. A kisebbel már egy csomó (legutóbb tegnap), és mindegyiknél ott voltam mindössze pár lépésre vagy egy karnyújtásnyira tőle... Már komolyan félek, pedig én sem így indítottam ennek a részének neki; de többször megtapasztaltam már, hogy olyankor is megtörténhet baleset, ha a közvetlen közelébe vagyok, és mégsem tudom kiküszöbölni. És ez az érzés egyre jobban nyomaszt már.

Orvos: én is többször vittem be akkor is, ha nem láttam rajta semmi aggasztót. Én azt vallom, hogy ez ugyanúgy az én szülői felelősségem, hogy ha valami történik, és én egyértelműen nem tudom megítélni, hogy lett-e komolyabb baja; hogy elviszem oda, ahol ezt el tudják dönteni, és nem a 'négy fal között' hagyom felelőtlenül a gyerekem 'lesz, ami lesz' alapon. Ha arról van szó, akkor vállalom ilyen formában is a felelősséget, még akkor is, ha az én figyelmetlenségem is közrejátszhatott abban, hogy baleset lett; nem pedig a 'négy fal között' titkolom, és nem kérek időben segítséget. (Mennyi ilyenből lett már akár tragédia is...).

Rám is néztek már furcsán, hogy miért vittem be; volt, hogy ki is nevettek. De nekem a gyerekem az első! Ha egy kicsi kétségem is van; én beviszem, és szerintem ez felelősségteljes magatartás.

2024. febr. 15. 00:05
 30/34 anonim ***** válasza:
89%
Igen. Ezért kellett várni a szétnyílt vérző fejű gyerekemmel három órát, mert a hozzatok hasonlók minden szarért rohannak a kórházba. Köszi.
2024. febr. 15. 08:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!