Normális, hogy "béna" a gyerekem?
19 hónapos, kb 14 hós kora óta jár stabilan. Viszont relatíve sokszor elesik, megbotlik dolgokban, nekimegy ennek-annak. Szeme jó, voltunk szemészeten (nem emiatt), és amúgy nagyon okos gyerek, mindent tud, imád minket utánozni, jól kifejezi magát. A fentiek, úgy vettem észre, leginkább figyelmetlenségből vannak, mintha nem venné észre, hogy mi van a lába előtt, csak szalad a vak világba...
Minden státuszon jól teljesít, soha nem volt fejlődési lemaradása.
Másnak is hasonló (volt) a gyereke? Életkori/egyéni sajátosság, és majd kinövi?
Játszótéren volt egy gyerek, aki hasonlóképp szalad-elesik-felkel-szalad-elesik-felkel módra közlekedett, anyukája azt mondta, hogy otthon is ilyen. Mennyire gyakori ez a jelenség?
Köszönöm szépen a válaszokat!
4# persze, én sem úgy értettem, csak szemléletesen akartam kifejezni. Mint írtam, minden másban nagyon ügyes, okos, csak felmerült, nem esetleg mozgáskoordinációs problémáról van-e szó. Változó amúgy, mert pl lépcsőn nem szalad le, óvatosan kapaszkodva lépked le, vagy megfogja a kezünket. De házon belül, a megszokott környezetben már sokkal óvatlanabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!