Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Normális, hogy "béna" a gyerekem?

Normális, hogy "béna" a gyerekem?

Figyelt kérdés

19 hónapos, kb 14 hós kora óta jár stabilan. Viszont relatíve sokszor elesik, megbotlik dolgokban, nekimegy ennek-annak. Szeme jó, voltunk szemészeten (nem emiatt), és amúgy nagyon okos gyerek, mindent tud, imád minket utánozni, jól kifejezi magát. A fentiek, úgy vettem észre, leginkább figyelmetlenségből vannak, mintha nem venné észre, hogy mi van a lába előtt, csak szalad a vak világba...

Minden státuszon jól teljesít, soha nem volt fejlődési lemaradása.

Másnak is hasonló (volt) a gyereke? Életkori/egyéni sajátosság, és majd kinövi?

Játszótéren volt egy gyerek, aki hasonlóképp szalad-elesik-felkel-szalad-elesik-felkel módra közlekedett, anyukája azt mondta, hogy otthon is ilyen. Mennyire gyakori ez a jelenség?

2022. márc. 23. 17:01
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Sokszor amúgy nyugodt, inkább akkor jellemzőek az ügyetlenkedések, ha felpörög. A finommotorikája nagyon jó, tehát az apró mozgásokban nem látni problémát.
2022. márc. 23. 17:04
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Legalább megtanulja hogy kell esni.
2022. márc. 23. 17:06
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Vannak szeleburdibb gyerekek, én is láttam már ilyet. Nálunk pont az ellenkezője van, 18 hónaposan kezdett járni, azonnal stabilan, soha nem bukdácsolt, minden lépése jól megfontolt, nagyon ritkán esik. Én meg ezért aggódom, hogy kicsit bátortalan. Szerintem habitus függő, minden gyerek máshogy fejlődik, teljesen normális. A játszótéren van egy 5 éves gyerek, a szülei mondták hogy életveszély volt a gyerek, folyton esett-kelt, mászott mindenre, semmi félelem érzete nem volt. Most már egy nagyon belevaló, vagány, ügyes kissrác.
2022. márc. 23. 17:10
 4/14 anonim ***** válasza:
52%
Ne aggodalmaskodj, árt a gyereknek! Nem kéne a saját szorongásoddal felnevelni! És nem béna! Még idézőjelben sem az!
2022. márc. 23. 17:13
 5/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

4# persze, én sem úgy értettem, csak szemléletesen akartam kifejezni. Mint írtam, minden másban nagyon ügyes, okos, csak felmerült, nem esetleg mozgáskoordinációs problémáról van-e szó. Változó amúgy, mert pl lépcsőn nem szalad le, óvatosan kapaszkodva lépked le, vagy megfogja a kezünket. De házon belül, a megszokott környezetben már sokkal óvatlanabb.

2022. márc. 23. 17:19
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Én kb 10 éves koromig ilyen voltam, folyton estem, leestem, neki mentem mindennek. Szinte családi bérletünk volt a balesetire... aztán egyszer csak elmúlt. Kinövik ezt a gyerekek szerintem.
2022. márc. 23. 17:34
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Én nem nőttem ki. Rettegek, ha nagyobb lesz a pocakom vagy megszületik a babám hogy fogom nem elejteni/nekiverni dolgoknak vagy hasraesni vele.. és a párom se sokkal ügyesebb.. 🤣
2022. márc. 23. 17:36
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
10 hónaposan kezdett járni a lányom, most 20 hónapos, szóval volt ideje gyakorolni, de néha még ő is figyelmetlen és megbotlik a semmiben, főleg ha fáradt. Szerintem ez tök normális, egy ekkora gyerektől még nem lehet elvárni, hogy szépen a lába elé nézzen és óvatosan közlekedjen. Én sem tudom ezt mindig teljesíteni, volt már, hogy a full sima plázafolyosón botlottam meg a saját lábamban. Felnőttként. Szóval ez nem hiszem, hogy bármi bajt jelentene.
2022. márc. 23. 18:54
 9/14 anonim ***** válasza:
51%
Hát az enyém a fejletlen idegrendszere miatt is, és figyelemzavar miatt is esett kelt mindenben.
2022. márc. 23. 19:35
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Én 30 vagyok, de most is ilyem vagyok, állandóan tele is vagyok kék-zöld foltokkal. Amúg, szerintem nincs velem semmi gond, sportolok is, szóval nem hiszem, hogy ez így önmagában probléma :)
2022. márc. 23. 19:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!