Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Normális, hogy "béna" a gyerekem?

Normális, hogy "béna" a gyerekem?

Figyelt kérdés

19 hónapos, kb 14 hós kora óta jár stabilan. Viszont relatíve sokszor elesik, megbotlik dolgokban, nekimegy ennek-annak. Szeme jó, voltunk szemészeten (nem emiatt), és amúgy nagyon okos gyerek, mindent tud, imád minket utánozni, jól kifejezi magát. A fentiek, úgy vettem észre, leginkább figyelmetlenségből vannak, mintha nem venné észre, hogy mi van a lába előtt, csak szalad a vak világba...

Minden státuszon jól teljesít, soha nem volt fejlődési lemaradása.

Másnak is hasonló (volt) a gyereke? Életkori/egyéni sajátosság, és majd kinövi?

Játszótéren volt egy gyerek, aki hasonlóképp szalad-elesik-felkel-szalad-elesik-felkel módra közlekedett, anyukája azt mondta, hogy otthon is ilyen. Mennyire gyakori ez a jelenség?

2022. márc. 23. 17:01
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Az enyém sosem esett, pedig auti/adhd, mindig szaladt, de mindig profin hárított és egyensúlyozott.

Inkább azzal volt gondja, hogy magas helyről magára rántott dolgokat, de az se volt feltűnő, illetve párszor nekiszaladt valaminek, mikor épp nem arra nézett, amerre kellett, volna, de szaladt, mondjuk falnak, fának, gyereknek, utána szépen állva maradt, úgy fakadt sírva.

Én nem aggódnék a helyedben ezen, max többet járatnám játszótérre és játszanék vele olyat, hogy nagy lépés, kis lépés, lépjük át a kavicsot, illetve sokat tanulmányoznánk a földet, megfigyelnénk mik vannak rajta, hogy néha lefelé is nézzen. Az enyémnek a szem-kéz koordinációja gyenge amúgy, egészen mostanáig nem tűnt fel, mert profin rajzol/ír, hogy a labdaelkapás/dobás problémát jelent számára, irtó ügyetlen, egy méterrel mellé dob, de szuperül kerüli ki a labdákat.

2022. márc. 23. 21:31
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
A sogórnőm 50+ os de kb havonta elesett a házunk előtt, ahol nap mint nap ment el 10 évig, meg kb nincs olyan hónap hogy ne essen el valamerre.
2022. márc. 23. 21:42
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Enyem 16 honapos, de ugyanez. De en inkabb bent tapasztalom ezt, ami vicces, most tanult meg "lepcsozni" a kis jardara siman fellep egyedul mar, ami nem tul magas. Bent, foleg, ha faradt a sajat lababan is kepes elesni. Illetve a jatekaiban, sokszor megy neki, mintha nemis latna. Vagy pl a labamba is fel szokott esni, neki is jo a latasa, de mintha eszre sem venney csak szalad maga feje utan. Majd megtanulja, mindig figyelmeztetem, hogy vigyazzon. Kint meg tokeletesen jar, fellep a jardara menet kozben, betonrol fure, lejtos helyen sem esik, csak bent ilyen figyelmetlen 🤷
2022. márc. 23. 22:22
 14/14 anonim ***** válasza:
Én azért megnézetném. Az én gyerekem is ekkor kezdett el járni, nagyon rossz volt a nagymozgása neki. INPP torna segített neki.
2022. márc. 25. 09:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!