18 hónapos gyerekem nem mutat rá a könyvekben dolgokra amik érdekelnék. Normális?
Én mutogatok neki szinte mindent .
Igen a szemembe néz :) igaz néha nem sokáig :)
18 hónapos, az enyém 29, néhány szót mond csak, de mutogatott már fél évesen is. Ismerősöm gyereke 28 hós és 10-ig számol, összetett mondatokban beszél, énekel. Szüleit ismerem, nem egy bőbeszédű valakik, az anyja sokszor kifejezni sem tudja rendesen magát. Erre nem tudom mi lenne a védőnőd magyarázata 😄 genetika talán.
Ez hülyeség, amit a védőnőtök állított, hogy nyilván nem akar majd beszélni sem. Nekem ezt mondta a gyerekorvos: általában azok a gyerekek kezdenek el később beszélni, akiknek a szülei minden rezzenésükre tudják a választ, ha mutatja, ha nem, mivel nem érik olyan ingerek, amikkel noszogatni lehet. Szóval ösztönözd játékokkal, énekelj, mondókázz neki, gyurmázzatok, rajzoljatok, fessetek stb. aztán elkezdi, lehet csak 1-2 hónap múlva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!