Ez paramamiságnak szamít? Ultraszaranyának számítok? Vagy csak ilyen szerencsétlenül jönnek ki a helyzetek? /Orvos téma, leesés téma, elesés/
Sokat esik a kislányom az első felállásától kezdve, ami 7 hónaposan volt. Akkor vetődött sokat hanyatt. Eleinte nem is aggódtam. Majd megtanulja alapon.
Viszonylag azért sokat esett kemény helyeken és nem kemény helyeken is. De azért szépen megtanulta tompítani, ennek ellenére még van pár eset.
Aztán lenyelt már jópár dolgot.
Szaloncukor papír, szaloncukornak a felét bekapta, papírt, papírzsebkendőt, zacskót, lerágta a címkét egy termékről (pelenkázas közben neki adtam, véletlen sem gondoltam volna hogy legudja azt rágni, mármint azt az anyagot).
Szerintem ezek az agyamra mentek, mert az elején amilyen lazán kezeltem, most annyira nem.
Nyílván tartok az agyrázkódás témától, a vakbélgyulladás, vagy agyvíz szivárgás vgy mit tudom én mik vannak még.
Most jön az ORVOS TÉMA:
Hanyatt esett két centiről a kőre. Konkrétan ufóként nézett rám az orvos hogy elvittem megnézetni. Igaz nem volt semmi külsérelmi nyom és változás sem, de akkorát zakózott hogy az még nekem is fájt.
Aztán hányás hasmenés vírus volt amiért mentünk de ha már ott voltam mondtam neki hogy lenyelt egy apró kis nejlon zacsi anyagot és még nem láttam a kakiba, hogy ez probléma e. Jó ez lehet hogy tényleg hülye kérdés volt mondjuk ez tény. Ott is furán nézett rám.
Azelőtt elvittem a kórházba megnézetni, mert az elesése után hányt , viszont két nappal. Ez egy másik orvos volt de ő is konkrétan ufónak nézett, hogy két nap után nem azért fog Hányni. Na én ezt nem így tudom hanem hogy 3 napig jelentkezhetnek a tünetek.
Azután szintén esés hányással mentünk a kórházba, de ott bent tartottak megfigyelésre, semmi baja nem lett végül szerencsére.
Most pedig elvittem mert leesett az ágyról. Természetesen most is konkrétan hülyének éreztem magam, úgy néztek rám.
Feltételezem hogy azt hiszi hogy minden szarral rohangálok, de ez csak az utóbbi időben volt így. Összesen 3 alkalom volt amikor ilyen miatt mentünk, ennél jóval többet esett.
És itt fordult meg a fejemben hogy most más anyukánál vagy nem történnek ilyenek mert patentul figyelnek a gyerekre és elő sem tud fordulni vagy pedig lazák és nem fognak ilyenekkel rohangálni majd csak akkor ha valami fura van. A második elven vagyok én is alapjáraton de azért mégis csak az ágyról esett le utóbbi alkalommal.
A fiam is mindenevő.
Evett már meg sarat, pici műanyagot, az ablaknál meg van csinálva egy darab rész hungarocellal(el volt dolgozva, háló, ragasztó, festék.)No ő kikaparta a falat és elkezdte enni a hungarocellt.Multkor a fulesemrol letette azokat a vékony szilikonokat.(ezt másnap ki is kakilta.)
Esett már le ágyról, esett hanyatt, esett fejre, ment neki ajtomelleknek,vérzett már a szája.Nem hordtam surgossegire,figyelgetem őt egy két napig.
Lekopogom eddig még nem történt olyan nagy baj, ami miatt szaladni kellett volna. Kettő éves lesz két hónap múlva.
Igen, kicsit paramamiságnak számít, de semmiképp nem jelenti, hogy rossz anya lennél.
Ezeket én lazábban kezelem, igaz, nálunk kettő van már. Talán az esés volt jellemzőbb, amikor megtanulnak járni, bukdácsolnak. Nincs ebben semmi különös. Mindenkié esik. Annyira nem lehet figyelni, hogy ne essen. Figyeld a hányingert, koncentrációt, telefonálj, ha megnyugtatna, de kórházba vinni ok nélkül nem szükséges. Az egy káros környezet, betegekkel van tele. A mi gyerekorvosunk se szereti, ha alapos ok nélkül visznek be gyereket, és evvel azonnal egyetértettem.
És most nem azért, de kb. mindannyiunknak vannak ilyen élményei. Annak is, aki adja a tökéletes anyukát, hogy nála esélytelen. Nem nálad van a hiba
Mikor eltört az 5 évesem könyöke is csak másnap vittem be a kórházba, 2x le is bsztak, hogy miért nen akkor mentem, hát mondom ha minden esésnél jönnénk akár be is költözhetnénk...
Voltak neki is nagy esései, franciaágyról fejjel be az ágy és a szekrény közé, hanyatt vágódott úgy, hogy a feje az íróasztal alsó polcának a sarkának csapódott, babaként leborult a fürdőkádból ami a dohányzóasztalon volt... Le az étkezőasztalról.. mondjuk itt először a székre, onnan a földre...
Én nagyon nem vagyok parázós, mikor 40 föltötti láza volt is szépen otthon levittük neki, nem rohantunk az ügyeletre, vészesnek tűnő hasmenés miatt sem, másnap már amúgy sem volt semmi baja..
Azért durva, hogy a 11 és a 14-es válasz le van pontozva csak azért mert nem rohannak kórházba minden egyes esetkor a gyerekkel.
Mit éreztek ilyenkor, hogy pontozzatok lefelé a normális nem parázos anyákat?
"Annak is, aki adja a tökéletes anyukát, hogy nála esélytelen"
Úgy bírom a gyakorit, mert naponta szuperanyának érezhetem magam jelentéktelen dolgokért, pedig igazán semmi extra teljesítmény nem volt abban, hogy pl: az 1 év alatti gyerek nem esett le ágyról, pelenkázóról...stb. Oda előbb fel is kéne jutni. Ha én tettem fel, akkor nem hagytam ott egy percre sem. Amikor megtanultak felmászni, első volt, hogy megtanítottam, hogy jöjjenek le. Addig megint nem hagytam egyedül.
A mindent megzabál a gyerek megint olyan, hogy csak azt tudja, amit elől hagysz. Homoktól semmi baja nem lesz, de pl: zacskót elől hagyni igazán felelőtlenség. Az odafigyelés meg nem szuperanyaság, hanem alap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!