Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan gondolhatnék mindenre,...

Hogyan gondolhatnék mindenre, lehetnék (megint) normális?

Figyelt kérdés

A pszichológust én is tudom, de mondjuk valami más megoldást is szívesen meghallgatnék. A problémám, hogy szörnyű meny lettem. A viszonyunk anyósommal valahogy nagyon megromlott, de tudom, hogy nagyon próbálkozik, viszont nagyon nem könnyű velem.

Pl. tegnap egyedül hagytuk egy órára. Kifelé menet még mondtam, hogyha nagy gáz van, akkor tud adni a babának pépet, mert tudtam, hogy retteg a blw-től, folyton azon aggódik, hogy megfullad a baba. Mire visszajöttünk megetette kanállal.

Az én (mi) hibám, hiszen el kellett volna magyaráznom, hogy hogyan etetjük a babát, vagy nem is kellett volna mondanom neki, hogy etesse meg, ha gáz van (mondjuk azt gondoltam, hogy lehet 2 órát is elleszünk vagy többet és előtte nem evett, nem tudom ténylegesen nem gondoltam bele, hogy lehet meg fogja etetni, de ő meg büszkén mondta, hogy sikerült).

Ráadásul nem elég, hogy én voltam a hülye még jól be is pánikoltam és rosszul is kezeltem emberileg a helyzetet, elmondtam, hogy nem így szoktuk és kissé vádlóra sikerült (na jó lehet nagyon). Pedig nem akartam, csak hazajőve szembesültem vele, hogy mit tettem. (Sajnos a baba nekünk 2-3 alkalom után nem fogadta el a pépeset, azért blw-zünk, ráadásul most tisztára nem tudom mit csináljunk, térjünk vissza a püréhez, hátha megeszi mostmár azt is?)

Hogyan lehetne rendszerszinten elkerülni az ilyen helyzeteket? Volt veletek is ilyen? Tudom, hogy szörnyű ember vagyok, már többször bocsánatot kértem, amiért rátámadtam, de még mindig rosszul érzem magam.

2024. febr. 13. 08:21
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
88%
Kérdező. Ezen jól látod,hogy változtatni kell,mert mentálisan valami nem oké és ez a későbbi kapcsolatotokat is hazavágja. És lenyomta a torkán a kanalat?Honnan tudod,hogy nem a gyerek nyalta le a kanalat magától? :D Akkor viszont amikor a pürés mellett bevezeted a darabosat simán megfulladhat ennyi erővel a gyerek. Amikor elkezdtem a darabosat,ugyanúgy kapott még pürés állagút is továbbra is. Akkor minden gyerek megfullad,akinél áttérnek a püré-darabosra. :D Mennyi idős egyébként?
2024. febr. 13. 08:40
 12/31 A kérdező kommentje:

#11 Hat hónapos, lassan hét hónapos lesz.

Teljesen tudom, hogy nem vagyok rendben. Anyósom lett a mumus, pedig nagyon sokat szeretne segíteni.

2024. febr. 13. 08:43
 13/31 anonim ***** válasza:
100%
Kicsit lazítsál... Mindkét gyerekem pürés volt kb. egy hónapig, majd utána teljesen vegyesen evett darabosat és püréset is. Élnek, sosem fuldokoltak kajától. Túl van ez az etetés téma tolva, nem kicsit, ahogy te is brutál túl vagy pörögve. Nem kell nagy tudomány egy gyerek életbentartásához, fogadd el, hogy nem csak te vagy erre képes. A gyereked jól lakott, jól érezte magát, ennyi, pont.
2024. febr. 13. 08:48
 14/31 anonim ***** válasza:
100%

Szeretne segíteni,részt venni. Mit mondott az elnézést kérésre? Az a baj,ha valakit folyamatosan csesztetnek,egy idő után meg fogja unni. Inkább örülj,hogy ilyen normális anyósod van. Az enyém tök tiszteletbe tartja,amit kérek,nem ad olyat sem,amit tudja nem szeretnék. Mindig megkérdez,együttműködik. Más téren megvan a maga hülyesége,de ezt tisztelem benne és nem bántanám. Az oké,hogy most bocsánatot kértél,a továbbiakat kéne megelőzni.

Azért jó korán blw-tek.

15/31 anonim ***** válasza:
100%
13# Egyébként igen. :D Olyan helyeken is sikerül életben tartani,megetetni,túl van lihegve a téma picit.
 16/31 A kérdező kommentje:
#14 A gyerekorvos azt mondta mehet. Sőt mikor felhoztam neki, hogy az első 2-3 alkalmat leszámítva nem eszik semmit ő hozta fel, hogy kezdjük a blw-t.
2024. febr. 13. 08:50
 17/31 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem fogadja el a baba a pürét, akkor anyós hogyan etette meg vele? Inkább kérj tőle tanácsot, mert valamit jól csinálhatott ezek szt.
2024. febr. 13. 08:53
 18/31 babyboom567 ***** válasza:
100%
Különben én nem is értem,hogy miről beszél.Szerinted mielőtt bejött ez a bwl-es akármi,hogy etették a gyerekeket?(meg úgy őszintén,szerinted afrikában bwl-eznek az anyukák?)Pürét is babakekszet is, gyümölcsöt is,darabosat is evett a gyerekem,mégsem fulladt meg.Azt a reflexet meg ezer százalék,hogy nem lehet kioltani(főleg nem egy alkalom pürével),pl a férjemnek(59) a mai napig megvan,mert semmilyen gyógyszert kapszulát nem tud lenyelni, egyszerűen kiöklendezi.Nem fog megfulladni a gyereked,mint ahogy többmillió másik kisgyerek sem fullad meg.
2024. febr. 13. 08:55
 19/31 A kérdező kommentje:
#14 Az igazság az, hogy az elején nagyon beleszólt mindenbe (melyik lakást vegyük, mi legyen a baba neve, ne aludjunk egy ágyban, mert nem lesz szexuális életünk, miért akarjuk bölcsibe adni maradjak otthon 3-4 évig), amivel az utóbbi pár hónapban leállt (vagy legalábbis most csak a férjemnek mondja, hogy meg fog fulladni a blw-től a baba), de tényleg próbál normálisan hozzáállni mostmár. Meg nem szeretném elvenni a kedvüket, nekem is fontos, hogy jöjjenek. Mielőtt terhes lettem és mindezen konfliktusok felmerültek, úgy gondoltam, hogy heti egyszer tuti jönni fognak (és amúgy jönnek is, mikor egyszer két hétig nem látta a babát már a tesója kérdezte, hogy ez hogyan lehet).
2024. febr. 13. 08:57
 20/31 A kérdező kommentje:
#17 Ő is azt mondta, hogy nem kért sokat, utána mikor elmentek még megevett egy banánt meg egy fél avokádót. De az első 2-3 napban evett püréset, majd utána egy hétig nem nyitotta ki a száját.
2024. febr. 13. 09:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!