Én vagyok az egyetlen aki nem szívesen megy baba mama klubba?
Férjem,anyósom folyton basztat miért nem viszem a fiunkat baba mama klubba. 13 hónapos. Azon túl,hogy kb a világ végén lakunk,és be kellene buszozni a belvárosba és onnan még gyalogolni is,azon túl,hogy a fiam még mindig napi kétszer alszik,délelőtt délután,szóval,hogy a logisztikai részén már megbukik a dolog,nekem sincs igényem rá. Azzal érvelnek,hogy magának való lesz a gyerek,meg szokja a társaságot. Én meg azt mondom,egyrészt a gyereknek többet ér az alvás (a férjem szerint kibirna ha egyszer egyszer nem alszik,szerintem meg szüksége van rá,plusz én kínlódik vele ha túlporog..),mint a programok,másrészt nem látom rajta,hogy unná a fejem és olyan nagyon vágyna más gyerekhez,harmadrészt a tokomnek sincs kedve ilyen helyekre menni. Fáradt vagyok és nyűgös (még mindig messze vagyunk az ataludt ejszakaktol,már ha egyáltalán lesz valaha olyan) nem hiányzik a futkosas meg más anyukák nézegetése (bocsánat mindenkitől,de vagy olyan nyűgös,fáradt anyukák vannak,mint én,vagy a minden fasza tökéletes,akikre szintén nem vagyok kíváncsi). Fog majd járni bölcsibe,oviba,ott majd megszokja az embereket. Naponta vagyunk a friss levegőn is.
Nem azért,hogy ez bármiben befolyásol,de ki hogy van ezzel,gondolom van más is,akinek úgy kell ez,mint púp a hátra?

Nem, én sem szeretek járni, ringatora sem szeretek járni.
Két éves a fiam, és köszi, elvan efféle dolgok nélkül is.
Ringaton egyszer voltam, azonkívül, hogy a fiam végig ordította, már csak az volt a szörnyűbb, hogy az anyukák kibeszeltek mindenkit akit csak lehetett..
Az egyik anyuka meg is mondta, hogy ő csak azért jár, hogy hallja a jó pletykákat....No kössz, én nekem ez nem hiányzik.

Én a zenebölcsivel vagyok így, itthon elénekelgeteg a fiamnak (17 hós lesz jövő héten), de mivel borzasztó anti-tehetség vagyok minden zenével kapcsolatos dologban, így a hátam közepére nem kívánom, hogy ott énekelgessek meg tapsoljak mások előtt... viszont a fiam egyke, a játszin ilyenkor nincs egy lélek sem általában, mikor mi megyünk, ezért összeszorítom a fogam (meg a szám 😀) és megyünk heti 1x, hogy picit gyerektársaságban legyen, mert úgy látom, hogy ráfér 🙂
Mondjuk nekünk 5 perc séta, a világ végére valószínűleg nem vinném ezért, és ha tavasszal megjelennek a környékbeli gyerekek is a játszótereken, akkor lehet ritkítok a gyakoriságon én is 🙃

Én sem szeretem, de nekem mondhatja bárki, hogy menjek, nem csinálok ebből ügyet. :D
Voltunk többfélén, egyik sem kötötte le, így nekem abból állt, hogy:
- Öltözzünk, pakoljunk, induljunk, elfogunk késni.
- Ne sírj az autóban kérlek, mindjárt kiszállunk stresszel beszélek hozzá és nyugtatom mint valami idióta (sosem szeretett autózni), hogy ne ordítson.
- Mivel a foglalkozás nem igazán érdekelte, egy óra masszív stressz, hogy most ne mászkálj, most ne sírj, most hagyd ezt békén, blabla...
- Majd futás haza, mert evés, alvás idő van. Az autóban megint megy a nyugtató gügyögés és hulla fáradtan esek be az ajtón úgy, hogy még dél sincs.
Nekem ez nem kikapcsolódás és nem szórakozás. Vannak a játszóról ismerőseink, ha gyerektársaságot akarunk, akkor írunk egymásnak és a játszón találkozunk. Közelebb van, kötetlenebb és nekem is jut időm három értelmes mondatra esetleg.
Ha lenne valamilyen foglalkozás itt a szomszéd utcában, akkor annak adnék megint egy esélyt, hátha, de amúgy már nem próbálkozunk. :) Olyanra végképp nem mennék, ami ütközik az alvás idővel. A babauszit azért fejeztük be pl., mert áttették reggel 8-ra a kezdést. Az én lányom 9-ig alszik. Nem fogom két órával előbb ébreszteni, hogy odaérjünk, majd utána hulla fáradtan és hót nyűgösen küzdeni vele a délutáni alvásig.

Nekem semmi kedvem az ilyen klubbokhoz. Nem érdekelnek az átlag anyák unalmas dolgai. De a játszotéren sem állunk szóba senkivel, mert nincs kedvem a jópifozáshoz.
Barátok hasonló korú gyerekeivel elvagyunk, kisfiam is velük szocializálódik pár hetente.
Nekem ezek a klubbok nagyon nem jönnek be.

En szeretnek jarni ilyesmi helyekre, ketszer voltunk is, de nagyreszt megoldhatatlan pont az alvasok miatt, mert valtozo, hogy mikor alszik el a kisfiam es meddig.
Nyilvan az alvas rovasara nem mehet semmi, hulla faradt gyerekkel ertelme nincs kimozdulni, szoval nem eroltetem.
Ferjed legyen szepen otthon 1 napot a gyerekkel, keljen hozza ejszaka o, majd nappal probalja ki, milyen ha nem alszik a baba. Garantaltan nem fog tobbet ilyen baromsagokat beszelni.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!