Anyámnak igaza van, tényleg le van maradva?
Valahányszor anyám itt van, folyton meg kell hallgatnom, hogy elcsesszük a gyereket, mert ebben a korban már... forognia kéne, nyúlkálnia kéne dolgok után, babaúszásra kéne járnia, meg jógára, meg úgy általában, mi az hogy leteszem és nincs el magától? A nevezett baba most 7 hetes, elsőgyerekes szülőként örülünk hogy ez idáig sikerült életben tartani, a védőnő is folyton dicséri hogy szépen fejlődik, meg szépen tartja a fejét... Meg vannak eredmények, nem csupán kezdettől majdnem végigalussza az éjszakát, de már nem is nagyon kell előtte ringatni, fokozatosan szoktattuk hogy aludjon el a kiságyban is magától, és most már ha beteszem, tudja hogy aludni kell. Nagyon szereti a képeket nézegetni, és nagyon odafigyel ha éneklek neki, látszik hogy tök élénk.
De jön anyám és azt mondja hogy az ő korában én már... és a többi. És ez rossz érzéssel tölt el, mert kicsinyli az eredményeinket, amit segítség nélkül viszünk véghez. Igenis meg tudja emelni a fejét, forgatni, de ha leteszem a játszószőnyegre, csak fekszik mint béka az úton, aztán vagy bealszik, vagy odahány, de biztos nem csinálja amit anyám vár tőle. Pontosan mit is kéne ebben a korban csinálnia?
(Ja és nagyon szidja a mostani divatos elveket is, és egy csomó mindent meg is fogadtunk mint tanácsot, de az nem érdekli, csak ami nincs)
Anyád van lemaradva.
Eszem megáll, hogy egy édesanya ennyire nem áll a sarkára és nem védi meg a saját gyerekét mindenféle buta embertől. Akár még a saját anyjától is.
Anyádnak nincs igaza.
Viszont az sem a te "érdemed" ,hogy átalussza az éjszakát 7 hetesen, és ne is éld bele magad,hogy ez mindig így marad,mert még ezután jön a fogzás/mozgásfejlődés/dackorszak/stb.
Az alvasra nem sok rahatasod van, ne konyveld el eredmenynek, szimplan makod van. Ami remeljuk igy marad, de valtozasra persze mindig lehet szamitani.2 gyerekem van, az egyik alszik ejszaka szinte kezdettol fogva, a masiknak meg 1,5 evesen se volt meg egy ataludt ejszakaja.
Elhiheted, egyiket se szoktattam semmire, kulonben akkor a masodik is aludna. Ez szimpla mazli.
Anyadat meg tedd helyre, nincs igaza.
Engem inkább az érdekelne, milyen tanácsát fogadtátok meg. Reméljük, nem ártottatok vele.
A szülőknél fellép egy kis időzavar, de be nem látnák. Amire ők úgy emlékeznek, 6 hetesen, az kb.6 hónaposan volt. De nem is értem, ki hiszi ezt el, meg miért. Nekem nagyon jó a memóriám, de unokahúgomnál már fél év múlva nem tudtam, ezt vagy azt pontosan mennyi idősen csinálta, emberek ezrei meg képesek elhitetni magukkal, hogy 30éves távlatból is tudják🤣 Nem, kamu. Az tudja, aki vezetett babanaplót, vagy ma már ugye mindent dokumentálunk telefonnal.
Köszi a válaszokat! Egyáltalán nem hagyom hogy bántsa, hisz a szavaival csak engem bánt, engem becsmérel, az meg mindig is szokása volt. Viszont tényleg kétséget ébresztett pár dologban, hisz ahogy a fejemhez vágja, nem én neveltem fel három gyereket. De akkor eleresztem a fülem mellett a számonkéréseket.
Utolsó, pl azt fogadtam meg, hogy gyakran levittem kezdettől sétálni (téli babáknál nem mindig ajánlják), és nem félek az utaztatástól sem, persze nem nagy távokra. Ezekkel mind jól boldogul. (Anyám a fiával példálózott - nem ugyanaz az apánk - aki 3 hetesen már a Kanári szigeteken nyaralt. Nem vicc, elhangzott. Mondtam, fizesd nyugodtan, és átgondoljuk.)
Tudom hogy az alvás nagyrészt mázli, de az esti rutinba elég sok melót belepakoltunk, mert kezdetben iszonyú nehezen aludt el, néha órákon át járkáltunk vele, mire le mertük rakni. Őszintén remélem, hogy a fogzás sem rondít bele nagyon...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!