Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit adtok enni a 10 hónapos...

Mit adtok enni a 10 hónapos babának?

Figyelt kérdés

Elég bizonytalan vagyok jól csinálom-e.

A fiam napi evése

Reggeli: 180ml kakaó

Tízórai:gyümölcspüré,keksz vagy joghurt.

Ebéd:változó de általában tejpép vagy kremtúró stb

Uzsonna:valami amit mi is eszünk pl kalács

Vacsi:210ml kakaó

Na most tudom hogy ez elég babás még és hogy ehetne amit mi

De én sósan és fűszeresen főzök és nem merem annyira azt adni neki..

De emiatt rosszul is érzem magam

Pl múltkor kapott túrós tésztát és ízlett neki

Merjem többször etetni a mi ebédünkel? Vagy egyelőre jó ez így is ?

Jaa folyadékot kb 100ml babavizet iszik egy nap

Tudom ez sem sok....de nemiszik többet

jan. 25. 19:26
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
80%

Köszönöm a sok-sok tippet, amit ezzel adtál nekem! 🙂 Épp ki voltam fogyva az ötletekből.

jan. 25. 20:54
 22/27 anonim ***** válasza:
100%
De hogy jutott egyáltalán eszedbe a kakaó, pláne ilyen mennyiségben?
jan. 25. 20:58
 23/27 anonim ***** válasza:
100%

Hús és zöldség hiányzik nagyon és sok a cukros dolog. Tápszert is még egye, ha nem anyatejes, de nem kell bele kakaó. Zabpehely vagy tejbegríz is van ízesített tápszerre bekeverhető és cukormentes. A Nestlé kék macis cuccok mind cukrosak szinte, úgyhogy azt nem ajánlom. Dm és Rossmann saját márkásai jók és nem drágák illetve a Milupa.

Ebédre én még ekkor üveges babakaját adtam így egyszerűbb volt mint a mi ebédünkkel összeegyeztetni. Párolt zöldségek nagyon jók. Husiból is lehet külön üvegeset kapni, halas bébiételek is nagyon jók.

Minden nap kapjon zöldséget és gyümölcsöt is meg valami husit. Nasikból cukormentesre törekedj, banánnal vagy almapürével lehet édesíteni bármit. Natúr túró joghurttal és bele gyümölcs. Vagy natúr sajtkrémes kenyér reszelt almával.

Babacsinta, zabpelyhes süti (banán/alma+zabpehely+pici fahéj) is kedvenc nálunk.

Inni bőven elég a víz, tápszer még sokáig.

jan. 25. 21:35
 24/27 anonim ***** válasza:
21%

Fiam egy éves korától reggel és este kakaót iszik...reggel is 250 ml-t este is .

Köszöni jól van...Nekem inkább az tűnt fel,hogy a listában sehol nincs a főtt étel

A zöldségek, a hús...

Kremturo pl minek ebédre?

Nyugodtan lehet neki levest adni,vagy bármit amit megeszik

Én ilyenkor mar a saját kajankbol adtam neki.

jan. 25. 21:52
 25/27 anonim ***** válasza:
54%
Én nem vagyok egy nagy szakács de már attól is rosszúl vagyok ha napi kétszer gyümit kap kekszel(sajnos az ő keksze cukros,nincs cukormentes). Amugy meg megveszem az üveges bébi ételt és azt eszi ha nincs itthon neki való.
jan. 26. 05:52
 26/27 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy katasztrofa amit csinalsz.
jan. 26. 07:19
 27/27 anonim ***** válasza:
100%

Nem mondom, hogy nálunk minden tökéletes, de azért arra figyeltem, hogy 2 éves korig lehetőleg 0 gramm cukrot kapjanak a gyerekek, és ennek fontos oka van, nagyon káros ilyen kicsi korban a cukor.

Amúgy tök ugyanazt adtam mindig, amit mi is ettünk (blwsek), a szabályok szerint. Ha nem eszik meg, akkor majd legközelebb. De nem főzök 6 félét, meg nem erőszakolok le semmit a torkukon, nálunk van egy menü, ha kéri kéri, ha nem nem (95%ban mindent megeszik).

jan. 26. 07:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!