Mit adtok enni a 10 hónapos babának?
Elég bizonytalan vagyok jól csinálom-e.
A fiam napi evése
Reggeli: 180ml kakaó
Tízórai:gyümölcspüré,keksz vagy joghurt.
Ebéd:változó de általában tejpép vagy kremtúró stb
Uzsonna:valami amit mi is eszünk pl kalács
Vacsi:210ml kakaó
Na most tudom hogy ez elég babás még és hogy ehetne amit mi
De én sósan és fűszeresen főzök és nem merem annyira azt adni neki..
De emiatt rosszul is érzem magam
Pl múltkor kapott túrós tésztát és ízlett neki
Merjem többször etetni a mi ebédünkel? Vagy egyelőre jó ez így is ?
Jaa folyadékot kb 100ml babavizet iszik egy nap
Tudom ez sem sok....de nemiszik többet
Igazatok van most így jobban bele gondolva tényleg csak cukor.. nagyon szarul érzem magam..
Holnaptól oda figyelek...
Ne bántsd magad érte, nincs késő átszervezni az étrendjét :)
Én ajánlom neked az Anya kérek még! c könyvet jó receptekkel, tanácsokkal van tele.
"De én sósan és fűszeresen főzök és nem merem annyira azt adni neki.."
És inkább egyen csak cukrot csóri gyerek 🤦♀️🤦♀️
Egyébként simán csináld azt, hogy ne fűszerezd be annyira, vagy fűszerezés előtt tegyél neki külön egy kisebb adagot és azt külön, kevésbé fűszerezd meg
Köszönöm
Igazából nemrég óta eszik így...
Eddig nagyrészt tápszeres volt simán kakaós ízesítő nélkül.
Kap azért levest
Répát krumplit belőle stb
Tehát evett ilyesmit is sokszor már de inkább sajnos ez a gyakoribb
A tejpép,kakaó,gyümölcspüré
Nagyon igazatok van...
Szégyenlem magam
De ne add fel m@r holnap délben ha nem eszi meg, mert sajnos az ésehez szoktattad. NEM FOG ÉHEN HALNI.
Ha nem eszik akkor ne egyen, de ne add a szokott szart(és ne nyugtasd azzal magad, hogy na nem is szereti) mert jajj nem ette, vagy fintorgott, nincs hozzászokva,amikor enne ismét ugyan azt add neki.
Ne adj több cukros vackot, natur joghur + joghur+édes gyümölcs, ha már ezt megeszi lehet próbálni kevésbé éde gyümölcsel pl eleinte banánnal majd banán kicsit kevesebb + más gyümölcs.
Lehet eleinte nehéz lesz, mert nem ismeri az ízeket csak a cukrot, DE NE ADD FEL.
Ne szégyelld.
Főleg ne idegen, anonim embereknek ne magyarazkodj.
Most már figyelj oda,de nem kell magyarázkodni senkinek
Avokados kenyer, borsofozelek, babacsinta gorog joghurttal, ezeket ette ma a 9 hosom. +tapszer. Holnap az ebed biztosan milanoi lesz, a tobbit majd kitalalom.
Inni csak vizet iszik.
Igazabol mar nagyjabol azt kapja, amit mi, de azert az o etelet meg picit alakitgatom, mert mi viszonylag fuszeresen, csiposen szeretunk enni, ertelemszeruen a kisfiamnak nem igy fozok. Ugy szoktam altalaban, hogy elkezdem a kajat fozni es mielott fuszereznem, kiveszek neki belole valamennyit. Vagy csak zoldfuszereket hasznalok es a mienket utolag sozom, meg igyis szoktam, attol fugg.
De egyebkent kiemelnem, hogy nem mindig eszik meg nagyobb mennyiseget, fogzik is eppen, elofordul, hogy egy nap max rizskasat es tapszert eszik, mert ehhez van kedve,nem eroltetem, de azert mindig ele rakom az epp aktualis kajat, aztan meglatjuk, hogy mennyit ker.
Nálunk így néz ki egy reggeli, nyilván nem egyszerre, hanem különböző napokon:
Tükörtojás. Először csak a sárgáját tunkoltam neki kenyérrel, majd később már a fehérjét is megette.
Omlett.
Rántotta, sonkával, sajttal, belesütött kaliforniai paprikával.
Szendvicsek, sonkával, sajttal, szalámival.
Pirított kenyér, bundáskenyér, kifli, zsemle simán vajjal.
Amerikai palacsinta banánnal, natúr mogyoróvajjal elkészítve.
Vagy simán csak a mi amerikai palacsintánkból kap, amiben igen, van tej, tojás, és minden.
Lusta napokon főttvirsli, sült virsli vajas kenyérrel.
Kígyóuborka, paradicsom belseje minden mennyiségben.
Tea. Sokszor kap házi mentateát, csipkebogyóteát, ha lusta vagyok forrázgatni, áztatni, akkor Kecskeméti babateát.
A tízórait átalussza, reggeli és ebéd között csak anyatej van az alváshoz.
Ebédre mindenféle zöldség variációval készült leves. Pl neki az elején egy pici lábosban csak simán vízben osszefőztem a zoldségeket meg a csirkehusit. Nagyon finom, natúr íze lett.
Másnap harmadnap összeturmixolom a levest, a zöldségeket, ha van akkor a husit és azt a pépet rákeverem pennére, spagettire, rizsre.
Vajban szoktam kisütni, vagy párolni neki sárga és fehérrépa csíkokat meg krumplit, karalábét.
De eszik krumplipürét fasírttal, nokedlit mártással, sztrapacskát, házi gyrost, párolt/sült/grillezett csirkemellett sültalma szósszal.
Ötlettelen napokon halrudacskát.
Tészta ételeket, igen, szokott tejszínes pennét is enni, sajtos tésztát, brokkolis tésztát, rakott brokkolit/karfiolt, rakott krumplit.
A párolt lilakáposztát imádja.
Sima palacsintát, gombócot, piskótát csokiöntet nélkül.
Uzsonnára, alma, körte, narancs, banán és a gyümölcs után párszem kölesgolyó vagy sótlan pufi.
Vacsira meg vagy szendvics van, vagy az ebéd maradéka, vagy bármi amit kitalálunk.
S napközben csak vizet iszik meg elalvás előtt anyatejet.
Bátran próbálkozz a babádnál, még semmit sem rontottál el :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!