Akinek autizmust diagnosztizaltak,mikor hany evesen es hogyan derult ki,hogy tarsul e hozza ertelmi fogyatekossag is vagy sem? Koszonom a valaszokat
Ha azt akarod, hogy minél falsabb legyen az eredmény, akkor gyakoroltasd .
Az IQ mérésnek nem az a lényege, hogy begyakoroljon teljesen felesleges tipusfeladatokat. Ha tényleg auti, úgyse tudod ilyen tesztekre ravenni, mint a 10-es altal küldött szar.
Az ő gyereke nt, csak viselkedészavaros az anyja miatt
"ha tényleg auti"-- az enyémnek ilyen diagnózisa(is) van egyelőre, és majdnem 6 évesen végignyomta 2,5 órán át, két kis szünettel a szakszolgálatnál, amíg én az ajtó mögött hallgattam. Szerintem is amúgy az én gyerekem nem auti, de máskor meg úgy érzem, hogy az(is lehetne), mert olyan dolgok nem mennek, amik másnál már oviban alapok. Ha valami miatt baja van, biztos nem én vagyok az oka, az apja irtó problémás, meg az én rokonaim közt is van hasonló, aki magántanuló volt általánosban például.
Az elejét kifejezetten élvezte amúgy a tesztnek a gyerekem, valami állatkertessel nyitottak, nehogymár lehúzzunk ilyet, hogy melyik állat hol lakhat, jajj de rossz neki, hogy ismeri.
És nem, szerintem nem fals eredményt hoz, ha gyakorol, csak jobbat. Teljesen más a háttér, ahol megvan a kellő tudás, a gyerek már 1,5 évesen montessori toronnyal játszik, elképesztő előnye van ilyesmiben egy jó háttérrel rendelkező gyereknek. Ráadásul magáévá tud tenni gondolkodási sémákat egy alacsonyabb iqval rendelkező kisgyerek is, észrevesz szabályszerűségeket.. minden gyereknek kellene ilyen játékokat (is) mutatni.
Egyébként alapítványi suliban is megcsináltatták a gyerekek nagyrészével, ahol mind auti, meg vannak ismerősök, akik szintén ügyesen megcsinálták oviban. Nyilván nem 2 évesen, de gondolkodni problémákon, megoldani azokat, észrevenni a szabályszerűségeket nem "szrok" és nem "típusfeladatok". Azt is kérdezték az ovisomtól, milyen égtájat ismer, ennél kevésbé tipikus nincs is.
Egyébként oviban kapott kognitív fejlesztést is(nem tudom mire, mikor 130+os majdnem minden részterületen), és olyan volt még, hogy melyik kép illik a szélforgóba, szóval ezek a sorbarendezősek. Logikai feladatokat kereshetsz a libris feladatos füzetek közt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!