Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért probléma sokaknak, ha...

Miért probléma sokaknak, ha egy pelenka büdös a pisitől?

Figyelt kérdés

Még napokkal ezelőtt olvastam a százezredik "Melyik pelenka vált be" kérdésnél, hogy vannak olyan pelenkák, ahol az is probléma az a anyukáknak, hogy nagyon büdös lett a pisitől. Egyébként semmi baj nem volt vele, de mégis másikat használtak a büdösödés miatt. Asszem a dm-esre meg az Aldisra írták többen.

Nyilván amikor kifolyik a pisi, kaki, keveset bír, kiütést/allergiát okoz az tényleg baj, akkor szokták mondani, hogy nem válik be. De önmagában azzal, hogy büdös lesz, mi a probléma? (Eleve milyen kéne, hogy legyen?! Rózsaillatú?!)

Nem provokációnak szánom, ne értsetétek kérlek félre. Tényleg kíváncsi vagyok az érvekre, meglátásokra, hogy milyen hátránya vagy következménye lehet, avagy miért számít nem beváltnak, ha csak ennyi a probléma vele, és egyébként sokat bír és más egészségi problémát sem okoz? (Sajnos most nem találom a kérdést ahol írták a válaszokban, csak kissé megakadtam rajta azért érdekel.)

2024. jan. 21. 18:26
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
71%
Màr mièrt lenne normàlis, hogy a babànak pisi szaga van màr ne haragudj? Az ideàlis az, hogy a pelenkàba bele folyik a pisi ès max azt làtom, èrzem, hogy cserère szorul mert màr sok van benne ha èrzem a pisi szagot akkor az a pelenka nem jó. Nekem legalàbbis
2024. jan. 21. 19:49
 12/16 anonim ***** válasza:
77%
Mert ha egy pelenka büdös a pisitôl akkor az azt jelenti, hogy a gyereked büdös a pisitôl. Ha tèged ez nem zavar nem problèma a te dolgod. Van aki ennèl igènyesebb azert
2024. jan. 21. 19:51
 13/16 anonim ***** válasza:
61%
Minek etetitek megint a pelenka fétisest?🤦🏽‍♀️
2024. jan. 21. 20:51
 14/16 anonim ***** válasza:
76%
Mert a gyerek egyszer belepisil és bűzlik, de a pelus még bírná, csak baromi büdös. Mi Pamperst használtunk mindkét gyereknél és sosem ázott ki, nem volt büdös, bírta egész éjjel a szoptatások mellett is, volt, hogy reggel embert lehetett volna vele ölni olyan nehéz volt, de akkor is szárazon tartotta a gyereket és nem volt büdös. Hiába olcsó egy pelus, ha napi 10db fogy belőle, a drágábból meg lehet elég a fele is. (nyilván nagyobb gyereknél, mert tudjuk az újszülötteknél több fogy)
2024. jan. 21. 21:27
 15/16 anonim ***** válasza:

Nyilván egy baba alfelének nem lesz rózsa illata, de azért igyekszem nem direkt egy kis bűzbombát szagolni egész nap.

Ami amúgy nagyon jól beszívta a szagokat az a Rossmann-os volt, cserébe a nedvességet kevésbé bírta mint a többi, éjszaka kifolyt. De nappalra sokáig azt használtuk.

2024. jan. 21. 23:17
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Én is írtam ezt ilyen kérdésre. Mi a Lidl-öst váltottuk le emiatt. Ha egy pelenka büdös, akkor az azt jelenti, hogy egy pisi után a gyerek 1 méteres körzetében ilyen áporodott műanyagos pisis szag terjeng. Én jobban szeretem a baba illatát érezni és inkább olyan pelust használni, amiben ez nincs meg. Viszont mivel sok helyen olvasom, hogy mindenkinek más a büdi, ezért valahol elképzelhetőnek tartom, hogy függhet a pisi valamilyen összetevőjétől, vagy tulajdonságától. Itt is írták pl., hogy az Aldis büdös, nekünk az sosem volt. Más imádja a Lidl-öst, nekünk az mindig büdi volt. :)
2024. jan. 22. 08:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!