Miért háborodnak fel sokan, ha szóba jön, hogy a gyerekvállalás igenis pénzkérdés is, miért olyan borzasztó tény ez?
A WMN-en volt egy cikk most ennek kapcsán, de más, hasonló témájú cikkek alatt is olvastam már a kommentfolyamban, hogy sokan felháborodnak azon, ha szóba jön, hogy egy-két-három gyereket felnebevelni sok pénz.
Ilyeneket írnak, hogy ők sosem gondolkodtak ezen, csak vállalták és felnevelték, meg aki így gondolkodik, hogy a gyerek pénzkérdés, az ne is vállaljon(!), milyen sz*r szülő az, akinek eszébe jut, nem kell oda más, csak szeretet, majd ad az Isten legelőt is, meg hasonlók.
Mintha a boltban nem pénzbe kerülne az étel, ruha, minden és mintha nem az lenne a normális, hogy az ember felméri, mennyi gyereknek tudja kifizetni ezeket a dolgokat úgy, hogy ne kelljen nélkülözni.
Hogy lehet, hogy 2024-ben valaki szerint nem kell átgondolni az anyagiakat is gyermekvállalás kapcsán?
Itt a gyakorin inkább mindenki azon rinyál, mennyire anyagi kérdés a gyerekvállalás.
Persze, valamennyire az is, de messze nem annyira, amennyire itt lefestik. Szóval én pont az ellenkezőjét tapasztalom, mint te, kérdező.
Igenis kell hozzá pénz, ha lelkiismeretednek megfelelően akarod gondozni.
Én például magánorvoshoz jártam végig, magán vérvétel, genetikai teszt, sehol nem akartam fél napot ülni és várni.
A születésig ez közel 800 ezer forintba került Budapesten. És a születéséig legyen meg a kiságy, babakocsi, csak hogy a nagyobb dolgokat említsem. Tartalék nélkül nem is mertük volna vállalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!