Hány hónaposan kezdett kiülni,és hány hónaposan ült már stabilan a babád?
Ahogy az előző írja,fejlődésneurológushoz vidd. Csak oda. Ezt ő tudja megítélni,hogy van-e probléma.
Ő küld gyógytornászhoz,konduktorhoz,ha kell!
Konduktor ismerősömtől tudom, hogy nincs olyan, hogy szabálytalan kúszás! Csak csinálja az a lényeg. A mászás ne maradjon ki arra figyeljetek.
Ha nem hypoton az izomzata akkor nincs semmi gond, csak légy türelemmel.
13.koszonom..nem tudom hipoton e,de a devenyes hat hónapos korában nem talált semmi rendelleneset. Gondolom ez már kijött volna akkor? Egyelőre még nem is mászik. Kutyazni szokott,de nem túl gyakran.
Viszont istentelen szr alvó,legalább hatszor ébred egy éjszaka,én egy éve lassan nem alszok semmitm nem tudom ennek köze lehet e hozzá.
A hipoton izomzat már születéskor látszik és az embert az élete végéig elkíséri az állapot-ez egy adottság. Természetesen nagyon jól lehet fejleszteni, erősíteni és egy idő után ledolgozható a hátrány.
Ha Dévényes rendben találta akkor semmi baja. A kutyázás a mászás előszobája, valószínű robbanásszerű lesz nála a mozgásfejlődés, ezt megelőzőem különösen nem alszanak jól.
Valószínű idegrendszeri éretlenség okozhatja a nem alvást, de ha megérik rá olyan 1 éves kor után javulni fog az alvása is-miután elkezd járni nagyon valószínű, hogy szignifikánsan jobb lesz.
Addig amit tehetsz alvás ügyben pl. D vitamint reggel add be, ne estére. Illetve késő délután/este felé semmi édes, vagy tejes dolgot (pl.tejberizs, tejpép stb) már ne adj. Nálunk ezek a tejes dolgok éjjelre mindig betettek sajnos.
Meg kell vizsgálni a napi rutint-mennyit alszik napközben? Lehet, hogy lassan le fog szokni a 2 alvásról, nálunk akkor lettek borzalmasak az éjszakák, mikor 11 hónaposan már sok volt neki a 2 alvás. Volt, hogy éjjel felkelt és órákig ébren volt, már a hajamat téptem. Átállítottam 1 alvásra, probléma megoldódott. De 10 hónaposan nektek még lehet, hogy korai. Illetve a hőmérséklet-nem fázik-e? Vagy nincs-e nagyon melege. Nálunk pl a takaró volt a probléma egyik forrása, utálta magán, vagy játszott vele, így vettünk tipegő hálózsákot, az màr jó volt.
Csak a tapasztalataimat tudom megosztani, de mi is keresztül mentünk hasonlón, így átérzem maximálisan a helyzetet.
17. El se tudod hinni,mennyire hasznos a hozzászólásod!! Pont mostanában romlott el az amúgyis szr alvása...egyszerűen kb egy hónapja nem alszom. Hát hónaposan is ez volt,és akkor állt át két alvásra a kb három négy helyett...na most elvileg a napi két alvasbol egy lesz? Hajó..pedig altatásból altatasig élek..
A D vitamint tudtam, atejes dolgokat viszont nem. Volt,hogy kapott tejes dolgot,igaz irtkan,de akkor erre figyelek..hátha..minden. Szalmaszalba kapaszkodok.
Egyelőre még kétszer alszik,de nem mindig. A délelőtti stabilabbnak tűnik,de mikor mi. Majd jelez -azt nagyon tud,reklamalni- ha nem akar a kiságyba maradni.
Ma még egész délelőtt kutyazott. Ja és a foga is most jön,felül mind a kettő (az egyik már áttört).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!