Baj, ha 2 hónaposan hasról hátra fordul?
Figyelt kérdés
Olvastam, hogy baj, mert azt jelzi, hogy feszes az izomzata. Mindenképp ezt jelzi? El kell vinnem vizsgálatra vagy várjak még? Mit figyeljel rajta? Egyébként nagyon szépen tartja magát hason, mellkasát is meg tudja emelni, meg is tartja, és innen a hátára puffan. Nem 1-2x láttam, elvan egy pár percet hason, aztán minden esetben "megfordul".2024. jan. 4. 13:05
1/9 anonim válasza:
Hogyan fordul meg? A feje huzza vagy rendesen, labbal, kezzel nyomja el magat? Az utobbi a helyes fordulas.
Nalunk tenyleg feszesseget jelzett, de o mar 4 hetesen atfordult igy, ez nagyon egyertelmu volt, hogy nem oke. Es csak a feje huzta el es mindig csak az egyik iranyba.
2/9 A kérdező kommentje:
Feje húzza el. Nagyon magasra kiemeli, és onnan dől el.
2024. jan. 4. 13:20
3/9 A kérdező kommentje:
És ez olyan szintű, hogy el kell vinnem gyógytornászhoz vagy konduktorhoz? Védőnő és a gyerekorvos sem mondott rá semmit, pedig direkt rákérdeztem amikor az oltást kapta. Azt mondta mindkettő, hogy nem gond.
2024. jan. 4. 13:22
4/9 anonim válasza:
Hat, abbol most hatranyod nem szarmazik, ha elviszed. Max azt mondja ra, hogy nincs vele semmi baj.
En azert elvinnem, de csak mert alapbol aggodos tipus vagyok :D
5/9 anonim válasza:
Nálunk is fejjel ment hátra, és igen, marha feszes. Annyira hogy a gyógytorna ellenére is viszi felfelé a feszesség, és alig múlt féléves, már a felállás felé tart...
6/9 anonim válasza:
Nálunk minimális feszesség volt,de kellett torna pár alkalom,így szépen helyrehozta. Mindenképpen elvinném.
7/9 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm!
2024. jan. 4. 13:35
8/9 anonim válasza:
Vidd el szakemberhez, az a biztos. A gyerekorvos és a védőnő tudása nem elég alapos ilyen kérdésekben.
Én fél évig hordtam nnyaki letapadás miatt a lányom, pedig a gyo. és a védőnő nem látott semmi kórosat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!