Baj, ha az 5 hónapos babám nem tud még átfordulni? 3 hónaposan át tudott hasról hátra, de már azt sem.
Ha amugy minden rendben a babaval szerintem es a gyerekorvos/vedono szerint is, akkor ne aggodj.
Valoszinuleg mostanaban kezdi majd el ijra.
Nekem a legkisebb csinalta azt, hogy 8-12 hetes kora kozott atfordult hasrol hatra rendszeresen, majd ezt elhagyta es 4,5-5 honapos kor korul kezdte ujra.
En nem aggodtam, mert a korai atfordulas nem a hagyomanyos technikaval ment neki.
Akkor a fejet “csapta” oldalra es mivel pici volt meg es fejnehez, ez gyakorlatilag vitte is magaval a vallat, felsotestet, utana mar csak a labaval kellett tolni kicsit magan es kesz is volt.
Utana viszont ahogy hizott es mar nem a feje dominalt a sulyaban, mar nem tudta ezt megcsinalni, mert hiaba rakta oldalra a fejet, a hasa, feneke nem mozdult, a valla is szelesebb volt es mar nem billent at.
Szoval nem ment neki.
Ahogy erosodotr, utana kezdte megcsinalni ujra a rendes technikaval, amihez mar nem csak a lendulet kellett a feje altal, hanem izommunka is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!