5 hónapos babám nem akar átfordulni, se hasról hátra, se hátról hasra. Már kétségbe vagyok esve, mit tanácsolnátok?
Tornáztatom naponta többször is, már több hete.
A gyógytornász,akinek megmutattuk, azt mondta teljesen normális, nincs elkésve vele.
Csak legalább a próbálkozást látnám rajta, de egyáltalán nem akarja, semmi hajlandóságot nem mutat. Már több trükkel is próbálkoztam, de semmi.
Miért akarod siettetni? Majd átfordul, amikor megérik rá az izomzata.
Az én 9,5 hónapos babám is elmúlt 5 hónapos, amikor átfordult. Na onnan már nem volt megállás. Nekem azt mondta az orvos, hogy a nagykönyv szerint fejlődik. Hidd el, nincs a babád semmiről lemaradva. Tudom, nehéz kivárni, de siettetni akkor sem fogod tudni. Én most épp azt lesem, hogy mikor indul el :)
Ne légy türelmetlen, és élvezd ki minden percét, hisz olyan gyorsan telik az idő.
Jó babázást! :)
Ne ess kétségbe!
Amikor majd ő akarja, csinálja.
Aztán majd csak lesel, hogyha beindul és pár hónap múlva már szalad. :)
Ha izomzatilag, idegrendszerileg rendben a baba, akkor a világon semmi értelme és haszna a siettetésnek!
Pláne, ha az, amit vársz, még ráér. Nem az átfordulás képessége a legfontosabb ebben a korban...
A tornáztatás ezen nem ezen segít, de nagyon hasznos, ne hagyd abba! Csörgőkkel és villogó játékokkal motiválhatod, de igazából akkor fog megfordulni, amikor ő maga úgy dönt :)
Az én babám 3 hónapos korában volt egy nap, amikor 3-4 szer fordult meg hasról hátra és fordítva, de abbahagyta. Legközelebb 5 és fél hónaposan fordult, de akkor le se lehetett állítani. 2 héttel később kúszott is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!