Cukor 8 hónaposan?
Kérlek ne szedjétek le a fejem, kezdő anyuka vagyok.
Szóval a kisfiam 8 hós,7200 gramm. Kevés szerintem a súlya,most próbálok neki laktatóbb ételeket adni, több krumplit, husit, hátha kicsit megindulna a súlya. Teázni is szokott és megfordult a fejemben, hogy tennék egy pici cukrot a teába. Vélemény?
Egyrészt nem kevés a súlya, teljesen normálisnak hangzik ez alapján (de egyébként ha letöltöd a WHO görbés alkalmazását - Child Growth Tracker - , akkor az eddigi védőnői/orvosi mérések alapján megnézheted a saját görbéjét, és azon látni a trendeket, hogy hogy halad a fejlődése, igazából ez a mérvadó, nem egyetlen kiragadott mérés), másrészt nem hízós malacról beszélünk, akinek újévre X kilósra kéne híznia bármi áron, ha a súlya valóban kevés is lenne vagy stagnálna, egészen biztosan nem cukros teával kéne hizlalni. A cukor üres kalória, semmi, de semmi szüksége rá egy 8 hónapos babának (mondjuk felnőtteknek se nagyon), hiába hízna tőle, egészségesebb nem, csak kövérebb lenne, ami tudjuk, hogy hosszú távon csak káros.
És bár én 1 éves kor előtt szigorúan nem adtam a gyerekeimnek semmilyen hozzáadott cukrot tartalmazó dolgot, nem gondolom ördögtől valónak feltétlenül ha alkalmanként 1-1 valamilyen édességet (mittudomén, túrórudit vagy babapudingot vagy hasonlót) kap egy kisbaba, bár felesleges meg minden, de úgy gondolom, hogy 1 éves kora előtt 2-3 alkalommal beleférhet, baja nem lesz tőle, de szándékosan cukorral etetni direkt(!) azért, hogy hízzon, az már határozottan káros.
Inkább vizet adj neki,a cukros tea helyett
Nem vagyok cukorellenes,a gyerekeim minden nap kapnak egy kis kekszet,csokit,de nyolc hónaposan azért nem adtam egyiknek sem cukros teát.
Ne akard hízlalni, nem malacka.
Eszik amenyire szüksége van.
Pár év múlva meg majd elhízott lesz, mert tömted.
Alkati dolog. Egyik fiam egy évesen volt 8 kg, az öccse meg 6 hónaposan. Igaz ő 4200 g -mal született.
A nagy, egy vékony csontú, örökmozgó, alig alvó baba volt. A kicsi meg evett, aludt, féléves koráig, a mozgása nagyon hirtelen indult 7 hónaposan.
Később ez a különbség eltűnt.
Nincs baja a babádnak, nyugodj meg. A második félévben kevesebbet gyarapodnak, többet mozognak, erősödnek, ügyesednek.
Ne akard hízlalni. Nem malac. :D
Engem a védőnő nyúzott ezzel állandóan. Mindig azt mondta, adjak neki 2x húsos főzeléket naponta. Mondom jó, 1x se eszi meg, nem hogy 2x. A gyerekorvosnak említettem, ő meg mondta, hogy hülyeség, semmi baj nincs a súlyával. 1 évesen volt 9250 gramm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!