Mi volt a legnagyobb hazugsag, amit a gyereknevelessel kapcsolatban mondtak neked?
A hazugsag szo talan nem a legmegfelelobb, arra gondolok, hogy valaki nagyon allitott valamit, hogy az marpedig biztos ugy van, de kozben meg a valosag azert mas volt :D
Nalunk a legnagyobb ilyesmi az volt, amikor a barataink azt mondtak, hogy naluk a baba alkalmazkodik hozzajuk, nincs nagyon rutin, alszik, amikor faradt es ott, ahol epp vannak. Es ok szoktattak erre a gyereket, tegyek en is igy.
Na nalunk ez teljesen mashogy alakult, szigoruan tartani kell a rutint, kulonben vilagvege van. Es nem en szoktattam igy persze, a kisfiam ilyen tipus. Nem is lehet szerintem.
Majd jönni fog ösztönből minden. Nem jött semmi, de legalább teljesen alkalmatlannak éreztem magam.
Másik: élvezd ki a babás korszakot, mert az ilyen meg olyan gyönyörű. A második után azt mondom, hogy várom hogy magunk mögött hagyjuk. Nekem borzalmas ez a rabszolgaság, nemalvás. Egy ovis korú gyerekkel hiába a másfajta nehézségek, könnyebbnek érzem.
A kisbabák alszanak éjjel nappal...Basszus az enyém pld soha nem aludt éjjel nappal, (csak a korának megfelelő minimumot), csak már 4 évesen az első komolyabb vírusos megbetegedésénél.
Hagyd sírni, mert elkényelmesedik és egyfolytában kézben akar lenni.Én simán felvettem ha sírt és szüksége volt a testi kontaktra, ahogy éjjel se hagytam sírni hiába voltam amúgy ki az állandó ébredésektől. Mégsem lett ölbebaba.
Lehetne sorolni.De amúgy igazából mindenki olyan dolgot próbált átadni ami nekik működött, de mivel nem egyformák a gyerekek így nem meglepő módon másnak meg ez vagy az pont nem működik.Jó ha az ember az ösztöneire hagyatkozik, mert ő ismeri a saját gyerekét a legjobban.
5-ös!
Lassan 12 éves a fiam és van egy lassan 3,5 éves lányom is. Nem tudom eldönteni, melyik a nehezebb kor. Talán a kiskamasz rosszabb...
19-re
8 éves. Szakítottunk, mert megszűnt a párom nőnek lenni. Háttérbe szorultam, együttlétek csak az emlékeimben léteztek, ahogy bármilyen más közös együttlétek, randik stb. Csak pénztárca voltam a kapcsolatban... kifordult magából, az Ő szava szent, nem dönthettem semmiről. Tévedett. A kapcsolatunkat nem folytattam tovább. A gyermeket ellenem nevelte, büntetésként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!