Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kihagyja a mászást?

Kihagyja a mászást?

Figyelt kérdés

Fiam 9 hónapos és felkapaszkodik,áll,bútorokba kapaszkodva lépeget.

Viszont nem mászik.. csak kúszik.

Négykézlábra áll,hintázik előre-hátra de inkább le hasal és kúszik.

Úgy érzem előbb fog menni mint mászni.. ez normális így?

2023. dec. 22. 07:59
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Lépeget, ha elengedjük, meg áll stabilan pár másodpercig

Mit jelent, hogy elengeditek? Bútorok mellet felkapaszkodni normális, de ti ne állítsátok, pláne ne járassátok.

Az én l@nyom is hamarabb állt bútorok mellett, mint mászott, de aztán magától kezdett mászni, és elég sokáig az volt a fő közlekedési módja.

2023. dec. 22. 13:03
 12/15 anonim ***** válasza:
75%

Miért, miért...

Mert állítjátok, járatjátok, ültetitek. Azért.

Beleavatkoztatok a szabad mozgásba. Ügyes.

2023. dec. 22. 13:06
 13/15 anonim ***** válasza:
58%

Az én kisfiam is kúszás után felállt és kapaszkodva lépegetett, 8 hónaposan.

9 hónapos volt amikor elkezdett mászni, de előszőr csak kint a fűben. Aztán a lakásban is. Most 10 hónapos, most kezd ismerkedni az üléssel.

Ahány baba, annyi fejlődési folyamat.

Nem tudom szoktatok e bicikliset játszani, amikor a földön a hátán fekszik és biciklizteted a lábait, akár mondókára, akár csak úgy, zenére.

Vagy pl ha szintén a hátán fekteted és ellentétes karját lábát össze-össze érintgeted az is remek játék és mászásindító gyakorlat.

Én ezeket teljesen magamtól csináltam neki játék címszó alatt, s egy dévényes kollegám jegyezte meg egy beszélgetésünk alatt, hogy ők is szokták ezeket a gyakorlatokat használni mászásindításra.

2023. dec. 22. 13:06
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Kisfiam még a kúszás előtt felállt 7 hónaposan, mégse hagyta ki se a kúszást, se a mászást.

Igaz, nem is fogtam kézen, nem járattam egy percig se. Nem is raktam le, hogy üljön. Se etetőszékben nem ültettem, se babakocsiban, se pihenőszékbe. Amíg mászásból nem ült ki stabilan 9 hónaposan, addig feküdt. (Nővére megkésett volt, 13 hónaposan tanult meg ülni aktív gyógytorna mellett, de vele is bezartottuk ezt).

2023. dec. 22. 13:17
 15/15 anonim ***** válasza:

A lányom nem akart ülni.

7 hónaposan kapaszkodva állt és lepegetett, de nem ült.

Kb 10 hónaposan kezdett el, most egy éves múlt, de hiába kezdte korán a felállást, még nem jár.

A fiam mindent szépen sorban csinált, ezért ez nekem is furcsa volt, de anyukám mondta, hogy velem is ez volt, és semmi bajom.

2023. dec. 22. 21:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!