Kihagyja a mászást?
Fiam 9 hónapos és felkapaszkodik,áll,bútorokba kapaszkodva lépeget.
Viszont nem mászik.. csak kúszik.
Négykézlábra áll,hintázik előre-hátra de inkább le hasal és kúszik.
Úgy érzem előbb fog menni mint mászni.. ez normális így?
Lépeget, ha elengedjük, meg áll stabilan pár másodpercig
Mit jelent, hogy elengeditek? Bútorok mellet felkapaszkodni normális, de ti ne állítsátok, pláne ne járassátok.
Az én l@nyom is hamarabb állt bútorok mellett, mint mászott, de aztán magától kezdett mászni, és elég sokáig az volt a fő közlekedési módja.
Miért, miért...
Mert állítjátok, járatjátok, ültetitek. Azért.
Beleavatkoztatok a szabad mozgásba. Ügyes.
Az én kisfiam is kúszás után felállt és kapaszkodva lépegetett, 8 hónaposan.
9 hónapos volt amikor elkezdett mászni, de előszőr csak kint a fűben. Aztán a lakásban is. Most 10 hónapos, most kezd ismerkedni az üléssel.
Ahány baba, annyi fejlődési folyamat.
Nem tudom szoktatok e bicikliset játszani, amikor a földön a hátán fekszik és biciklizteted a lábait, akár mondókára, akár csak úgy, zenére.
Vagy pl ha szintén a hátán fekteted és ellentétes karját lábát össze-össze érintgeted az is remek játék és mászásindító gyakorlat.
Én ezeket teljesen magamtól csináltam neki játék címszó alatt, s egy dévényes kollegám jegyezte meg egy beszélgetésünk alatt, hogy ők is szokták ezeket a gyakorlatokat használni mászásindításra.
Kisfiam még a kúszás előtt felállt 7 hónaposan, mégse hagyta ki se a kúszást, se a mászást.
Igaz, nem is fogtam kézen, nem járattam egy percig se. Nem is raktam le, hogy üljön. Se etetőszékben nem ültettem, se babakocsiban, se pihenőszékbe. Amíg mászásból nem ült ki stabilan 9 hónaposan, addig feküdt. (Nővére megkésett volt, 13 hónaposan tanult meg ülni aktív gyógytorna mellett, de vele is bezartottuk ezt).
A lányom nem akart ülni.
7 hónaposan kapaszkodva állt és lepegetett, de nem ült.
Kb 10 hónaposan kezdett el, most egy éves múlt, de hiába kezdte korán a felállást, még nem jár.
A fiam mindent szépen sorban csinált, ezért ez nekem is furcsa volt, de anyukám mondta, hogy velem is ez volt, és semmi bajom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!